Wat is de best betaalde profvoetballer in Spanje en wat is het minimumsalaris

Wat is de best betaalde profvoetballer in Spanje en wat is het minimumsalaris
Beeld: Canva

Wat is de best betaalde profvoetballer in Spanje en wat is het minimumsalaris

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nog voordat het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 op 12 augustus gaat beginnen, wordt er al gesproken over de hoge salarissen van diverse profvoetballers in Spanje. De tijden van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn in Spanje voorbij en de LaLiga moet het doen met iets minder grote stervoetballers. Maar wat zijn de salarissen van de best betaalde profvoetballers en wat is het minimumsalaris van een profvoetballer in Spanje?

Spanje is altijd een walhalla geweest voor nationale maar meer nog internationale profvoetballers. De salarissen bij de grootste clubs Real Madrid en FC Barcelona waren enorm hoog en dat trok gedurende jaren veel sterspelers aan. Maar lang niet iedereen verdient miljoenen per jaar en de meeste spelers spelen voor een salaris dat is vastgelegd in speciale arbeidsovereenkomsten in de voetbalsector die de afgelopen jaren steeds beter zijn geworden.

De best betaalde voetballer op dit moment in Spanje is de Belgische profvoetballer Eden Hazard die bij Real Madrid een salaris heeft van 30 miljoen euro per seizoen, en dat terwijl Hazard meer op de bank zit dan op het veld staat. De Fransman Karim Benzema verdient bij Real Madrid 24 miljoen euro per seizoen. FC Barcelona nieuwkomer Robert Lewandowski heeft een salaris van 23 miljoen euro gekregen.

Tot nu toe het allemaal buitenlandse profvoetballers die de hoogste salarissen hebben. De eerste Spanjaard op de lijst is Sergio Busquets die bij FC Barcelona 23 miljoen euro verdient. De Duitser Toni Kroos krijgt van Real Madrid 22 miljoen euro en de Fransman Antoine Griezmann ontvangt bij Atlético Madrid 20 miljoen euro, net zoveel als teamgenoot en doelman Jan Oblak en FC Barcelona speler Jordi Alba en zijn collega Ousmane Dembelé. De doelman van Real Madrid die vaak omschreven wordt als de beste ter wereld heeft een jaarsalaris van 7,2 miljoen euro.

Het minimumsalaris in de eerste voetbalcompetitie is 155.000 euro per jaar wat per maand 11.000 euro is in 14 betalingen. In de tweede voetbalcompetitie is het minimum jaarsalaris 77.500 euro wat 5.535 euro per maand is in 14 betalingen. Deze bedragen gelden tot en met 2024 waarna deze herzien worden.

Ga naar de inhoud