Barcelona: de perfecte combinatie tussen stad en strand

Barcelona: de perfecte combinatie tussen stad en strand
Beeld: via canva.com

Barcelona: de perfecte combinatie tussen stad en strand

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een plek dat het stadse leven perfect combineert met het strand is Barcelona. In de hoofdstad van de Spaanse regio Catalonië kun je genieten van de mooiste bezienswaardigheden, de lekkerste gerechten, en prachtige architectuur. Wij nemen je mee en vertellen je de leukste activiteiten van de stad. Dus, boek die vliegtickets Barcelona, stap in het vliegtuig en ontdek wat deze prachtige stad je te bieden heeft. Lees snel verder voor de leukste tips!

Waar eet en drink je?

Als liefhebber van het lekkerste eten en drinken ben je in Barcelona aan het goede adres. In de leukste restaurantjes en barretjes kun je genieten van de lekkerste lokale gerechten. Iets wat typisch is, is het Menú del día; voor een goede prijs krijg je tijdens de lunch een voor- hoofd- en nagerecht. Daarnaast zit het brood, een drankje en een koffie er vaak gewoon bij!
Dit staat meestal op een bord bij de deur van het restaurant. Ook vind je in Barcelona een van de beste bars ter wereld, Paradiso, waar ze de mooiste cocktails voor je klaarmaken. Daarnaast geniet je van heerlijke Spaanse wijnen en tapas in de meest knusse bodegas. Kortom, de perfecte stad voor een echte foodie!

Wat moet je zien?

Een bezoekje aan deze prachtige stad is niet compleet zonder het zien van de werken van Antoni Gaudí. Overal in de stad kom je zijn werken tegen. Casa Milà, Casa Batllo, Casa Vicens en natuurlijk Parc Güell en de Sagrada Familia zijn een must om gezien te hebben. Daarnaast beschikt Barcelona over tal van musea. Met een bezoekje aan Museu Picasso, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en het maritiem museum leer je veel over de geschiedenis van de stad. Tip: op zondagmiddag zijn veel musea gratis!

Waar verblijf je?

De oude binnenstad van Barcelona bestaat uit de wijken El Gòthic, El Raval, El Born en La Barceloneta (samen ook wel Ciutat Vella genoemd). Een stuk omhoog vind je de moderne wijk Eixample. Van boven ziet deze wijk er prachtig uit met vierkantjes die Manzanas (appels) worden genoemd. In Gràcia vind je de leukste pleinen en barretjes; een echte liefhebber bij de locals. Om ultiem te genieten van je vakantie in Barcelona kies je voor een hotel in El Born, El Gòthic of Eixample. Zo zit je dicht in de buurt van het strand, de bezienswaardigheden en de leukste restaurants!

Barcelona; een stad vol met cultuur, architectuur en de leukste restaurants. Waan je in de wereld van Gaudí, bezoek de vele musea en geniet van de lekkerste lokale gerechten. In de oude binnenstad struin je door de smalle straatjes en in het moderne Eixample kun je je geluk niet op als liefhebber van architectuur. Dus, wanneer ontdek jij deze veelzijdige stad?

Ga naar de inhoud