Search
menu
Search

IKEA opent in Granada eerste grote stadswinkel van Andalusië

IKEA opent in Granada eerste grote stadswinkel van Andalusië
Beeld: IKEA / web

IKEA opent in Granada eerste grote stadswinkel van Andalusië

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

“In Granada, waar zon en sneeuw elkaar ontmoeten, komt nu ook IKEA”. Met een reclamecampagne heeft het Zweedse bedrijf aangekondigd dat er een nieuwe winkel op komst is in Granada. Dit wordt de eerste IKEA in een stedelijk gebied van Andalusië, en de opening is gepland op donderdag 27 juli in het Nevada Shopping winkelcentrum in de gemeente Armilla.

De nieuwe winkel van een van de populairste merken in meubel- en huishoudelijke artikelen, beslaat een gebied van 7.300 vierkante meter, waarvan de helft is bestemd als tentoonstellings- en inspiratieruimte. Voor de inwoners van Granada zullen er meer dan 2.000 artikelen klaarliggen die ze onmiddellijk kunnen kopen en meenemen. Voor alle overige producten die de winkel aanbiedt, kan een levering aan huis of bij het afhaalpunt in het winkelcentrum de volgende dag geregeld worden.

IKEA Granada zal bovendien beschikken over een 1.800 vierkante meter groot magazijn om te zorgen dat er altijd voldoende voorraad is. Dit magazijn zal, volgens het bedrijf, groter zijn dan die in de stedelijke winkels in Madrid, gelegen in Las Rozas en aan de Goya-straat. Bovendien zal er in de winkel een eetgelegenheid zijn, de “Swedish Deli”, waar klanten kunnen genieten van of een breed scala aan culinaire producten kunnen kopen om mee te nemen.

Met een budget van 11,3 miljoen euro en een personeelsbestand van 80 mensen, markeert de opening van deze winkel een verdere stap in IKEA’s inzet voor Andalusië. Het is belangrijk om te noteren dat het Zweedse bedrijf op 5 juli zijn eerste winkel in Almeria provincie opende, waardoor het voor de inwoners van Almeria niet meer nodig is om naar een andere provincie te reizen voor hun aankopen.

Ga naar de inhoud