Oplossing voor waterverlies in zwembaden in Spanje

Oplossing voor waterverlies in zwembaden in Spanje
Beeld: ingezonden

Oplossing voor waterverlies in zwembaden in Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een van de uitdagingen waar zwembadeigenaren in Spanje mee te maken hebben, is waterverlies als gevolg van verdamping. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve oplossing beschikbaar: een zwembadafdekking.

Het klimaat in Spanje, met zijn hoge temperaturen en lage luchtvochtigheid, creëert ideale omstandigheden voor snelle verdamping van water uit zwembaden. Verdamping is een natuurlijk proces dat wordt versneld door factoren zoals zonlicht en wind. Wanneer zwembaden niet bedekt zijn, verdampt het water snel, wat leidt tot aanzienlijk waterverlies en de noodzaak van frequente bijvullingen. Dit heeft niet alleen financiële gevolgen, maar heeft ook invloed op de beschikbaarheid van water, vooral in drogere gebieden.

Door het zwembad af te dekken wanneer het niet in gebruik is, wordt de blootstelling aan zonlicht en wind beperkt, waardoor verdamping aanzienlijk wordt verminderd. Een zwembadafdekking kan waterverlies door verdamping met wel 80% kan verminderen, wat resulteert in aanzienlijke waterbesparingen voor zwembadeigenaren.

Naast het verminderen van waterverlies, biedt een zwembadafdekking nog andere voordelen. Het helpt bij het handhaven van de watertemperatuur, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en het zwemseizoen wordt verlengd. Hierdoor kan je langer genieten van uw zwembad zonder afhankelijk te zijn van energie-intensieve verwarmingssystemen. Bovendien helpt de zwembadafdekking tegen tegen vuil waardoor het onderhoud van het zwembad wordt verminderd.

Het gebruik van een zwembadafdekking heeft ook positieve milieueffecten. Door waterverlies te verminderen draag je bij aan de waterbeschikbaarheid en duurzaamheid in Spanje. Het helpt ook om de energieconsumptie te verminderen door minder gebruik te maken van verwarmingssystemen. Op de lange termijn draagt dit bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het behoud van kostbare natuurlijke hulpbronnen.

Concluderend: een zwembadafdekking is een effectieve oplossing om waterverlies in Spanje te verminderen. Het beschermt niet alleen tegen verdamping, maar biedt ook voordelen zoals temperatuurbehoud en minder onderhoud. Door te kiezen voor een zwembadafdekking draag je bij aan de duurzaamheid en verantwoordelijkheid als zwembadeigenaar. Het is een investering die op de lange termijn water- en energiebesparingen oplevert, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van een schoon en warm zwembad.

Dekobo is van oorsprong een Nederlands bedrijf en is dé partner en specialist in zwembadafdekkingen. Met inmiddels meer dan 15 jaar ervaring verzorgen zij het gehele traject van A tot Z en hebben ze voor elk soort zwembad een oplossing. Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Dekobo.

Ga naar de inhoud