Search
menu
Search

In Orihuela is een Nederlandse voortvluchtige gearresteerd die werd gezocht voor drugs- en wapenhandel

In Orihuela is een Nederlandse voortvluchtige gearresteerd die werd gezocht voor drugs- en wapenhandel
Beeld: Guardia Civil / web

In Orihuela is een Nederlandse voortvluchtige gearresteerd die werd gezocht voor drugs- en wapenhandel

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Orihuela aan de Costa Blanca heeft de Guardia Civil een voortvluchtige Nederlander opgepakt die gezocht werd door een Nederlandse rechtbank vanwege zijn betrokkenheid bij zaken rondom drugshandel en illegale wapenverkoop. Met hulp van de lokale politie van Rojales en door het analyseren van beveiligingscamera’s, werd de voortvluchtige gelokaliseerd.

Het onderzoek dat resulteerde in de arrestatie van de Nederlander startte in maart van dit jaar. De Guardia Civil en de lokale politie van Rojales kregen toen bericht dat een 43-jarige Nederlander, op de vlucht voor de Nederlandse justitie vanwege betrokkenheid bij drugshandel en illegale wapenhandel, zich ergens in of rond Orihuela schuilhield.

In de eerste fase van het onderzoek bestudeerden de agenten zorgvuldig de beveiligingsbeelden uit de gebieden waar ze dachten dat de voortvluchtige zich mogelijk ophield, waarbij ze steun kregen van de lokale politie van Rojales.

Na grondig speurwerk konden de onderzoekers een in Orihuela woonachtige vrouw identificeren als de partner van de voortvluchtige. Op basis van deze informatie gingen de agenten naar de woning van de vrouw, in een bekende woonwijk. Na de bevestiging van de aanwezigheid van de voortvluchtige in het huis, werd een observatieplan opgesteld om zijn arrestatie op een veilige en doeltreffende manier uit te voeren.

Op de ochtend van 3 juni zagen de agenten hoe de voortvluchtige het huis uitkwam met een koffer, ogenschijnlijk met de bedoeling om het land te verlaten. Ze maakten gebruik van het moment en arresteerden hem zonder enige problemen. Bij zijn arrestatie probeerde de voortvluchtige echter zijn identificatie te bemoeilijken door een vals paspoort te presenteren.

Naast zijn arrestatie onder het Europees Aanhoudingsbevel van de Nederlandse justitiële autoriteiten, wordt de voortvluchtige nu ook aangeklaagd voor het vervalsen van officiële documenten.

Ga naar de inhoud