Jos Brech als verdachte van de moord op Nicky Verstappen aangehouden nabij Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Jos Brech als verdachte van de moord op Nicky Verstappen aangehouden nabij Barcelona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De zoektocht naar Jos Brech is voorbij. Een 46-jarige Nederlander die in de buurt van Castelltercol in de provincie Barcelona woont heeft de hoofdverdachte van de moord op Nicky Verstappen in 1998 herkend en doorgegeven aan de politie die hem niet veel later arresteerde. Jos Brecht leefde nabij een commune in een tentje midden in een bos.

De Nederlandse tipgever wil anoniem blijven maar zegt in Nederlandse media dat hij al vaker met Jos Brech gesproken heeft. Hij wist dat Brech in een tentje woonde in een bos op een plaats nabij een woning die gebruikt wordt door veel mensen als een soort commune. Volgens de getuige zag Jos Brech er netjes uit en is het een vriendelijke man.

Toen de in Spanje wonende Nederlander echter de foto zag van Jos Brech moest hij meteen aan de man denken die in het bos woonde. Ter zekerheid vroeg hij dit ter bevestiging aan een vriend die het bevestigde. Daarop besloot de Nederlander contact op te nemen met de politie die meteen actie ondernam en de Spaanse collega’s op de hoogte stelden.

Jos Brecht verblijft sinds zondagavond in een Spaanse cel in afwachting van de uitlevering aan de Nederlandse justitie.

De 55-jarige Nederlander Jos Brech werd na DNA-onderzoek gezien als de hoofdverdachte van de moord op Nicky Verstappen 20 jaar geleden in 1998. De toen 11-jarige Nicky werd dood gevonden in het recreatieoord Brunssummerheide in de gemeente Brunssum. Na 20 jaar zoeken naar de dader werden er wel verdachten opgepakt maar bleken deze onschuldig.

Totdat men met een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek begon in januari 2018 waarbij 21.500 mannen die in de nabijheid van de moord plaats woonden of wonen werden opgeroepen vrijwillig mee te doen.

Op 22 augustus 2018 werd bekend dat en een DNA-match was gevonden en dat de dader de nu 55-jarige Jos Brech is. Hij woonde ten tijde van de moord in Simpelveld en werd in 1998 ook al door de politie ondervraagd.

Ga naar de inhoud