skip to Main Content
Een gewonde bij Indiana Jones achtig feest met een grote bal in plaats van een stier nabij Madrid
Twitter

Een gewonde bij Indiana Jones achtig feest met een grote bal in plaats van een stier nabij Madrid

MADRID – Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord maar in het dorp Mataelpino in de provincie Madrid vindt elk jaar een feest plaats waarbij de stier vervangen is door een grote 200 kilo wegende bal die door de straten rolt. Dit jaar is er een persoon bij het ‘boloencierro’ gewond geraakt toen hij geraakt werd door de grote zware bal. Die persoon is de burgemeester van het dorp.

Waarschijnlijk heeft ooit iemand in dit 1.700 personen tellende dorp een film van Indiana Jones gezien waarbij Harrison Ford voor een grote bal uit moet rennen om zijn leven te redden. Aangezien de gemeente van het dorp geen geld heeft om een stierenren te organiseren besloot men negen jaar geleden de stier te vervangen door een grote 200 kilo wegende bal die gemaakt is van synthetische hars of in het Spaans resina sintética.

De bedoeling is dat de bal los wordt gelaten op het hoogste deel van het dorp waarna de bal door de hoofdstraat naar beneden rolt. Voor de bal rennen de deelnemers die moeten proberen sneller dan de bal bij de finish te komen.

Dit jaar is de gewonde de burgemeester van het dorp die nadat hij door de bal werd geraakt naar het ziekenhuis werd gebracht maar hij maakt goed. Dit jaar was hij de enige gewonde bij dit bijzondere maar dus toch ook gevaarlijke feest. Het grappige is dat nu juist de burgemeester besloten had het gewicht van de bal met 30 kilo te verlagen naar 200 kilo om ongelukken te voorkomen. 

Dit jaar was het alweer de tiende keer dat het “boloencierro” feest werd georganiseerd. Net zoals elk jaar waren er versies voor volwassen renners en voor de kinderen die uiteraard voor kleinere en lichtere ballen uitrennen. Het was dit jaar de tweede keer dat de drie meter brede bal bij de volwassen-ren 200 kilo woog, dat was de jaren hiervoor altijd 100 kilo maximaal behalve in 2019 toen de bal 230 kilo woog.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken