Een gewonde bij Indiana Jones achtig feest met een grote bal in plaats van een stier nabij Madrid

Burgemeester gewond door 200 kilo zware bal bij dorpsfeest
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord maar in het dorp Mataelpino in de provincie Madrid vindt elk jaar een feest plaats waarbij de stier vervangen is door een grote 200 kilo wegende bal die door de straten rolt. Dit jaar is er een persoon bij het ‘boloencierro’ gewond geraakt toen hij geraakt werd door de grote zware bal. Die persoon is de burgemeester van het dorp.

Waarschijnlijk heeft ooit iemand in dit 1.700 personen tellende dorp een film van Indiana Jones gezien waarbij Harrison Ford voor een grote bal uit moet rennen om zijn leven te redden. Aangezien de gemeente van het dorp geen geld heeft om een stierenren te organiseren besloot men negen jaar geleden de stier te vervangen door een grote 200 kilo wegende bal die gemaakt is van synthetische hars of in het Spaans resina sintética.

De bedoeling is dat de bal los wordt gelaten op het hoogste deel van het dorp waarna de bal door de hoofdstraat naar beneden rolt. Voor de bal rennen de deelnemers die moeten proberen sneller dan de bal bij de finish te komen.

Dit jaar is de gewonde de burgemeester van het dorp die nadat hij door de bal werd geraakt naar het ziekenhuis werd gebracht maar hij maakt goed. Dit jaar was hij de enige gewonde bij dit bijzondere maar dus toch ook gevaarlijke feest. Het grappige is dat nu juist de burgemeester besloten had het gewicht van de bal met 30 kilo te verlagen naar 200 kilo om ongelukken te voorkomen. 

Dit jaar was het alweer de tiende keer dat het “boloencierro” feest werd georganiseerd. Net zoals elk jaar waren er versies voor volwassen renners en voor de kinderen die uiteraard voor kleinere en lichtere ballen uitrennen. Het was dit jaar de tweede keer dat de drie meter brede bal bij de volwassen-ren 200 kilo woog, dat was de jaren hiervoor altijd 100 kilo maximaal behalve in 2019 toen de bal 230 kilo woog.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.