Koud weer op komst in het nu hete Spanje

Koud weer op komst in het nu hete Spanje
Beeld: 123rf

Koud weer op komst in het nu hete Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst Aemet zullen de komende dagen de temperaturen in het overgrote deel van Spanje flink gaan dalen vanwege een koudegolf die over het land zal trekken. Het klinkt voor veel mensen die nu in Spanje zijn onwaarschijnlijk maar op sommige plaatsen kunnen de temperaturen de komende dagen met 10 tot 15 graden dalen.

Op dit moment is bijna heel Spanje in de ban van hoge temperaturen en het warme weer zoals op de Canarische Eilanden waar een geel weeralarm geldt en men ook nog eens last heeft op veel plaatsen van de calima (zandstorm) tijdens een lokale hittegolf. In het zuiden van Gran Canaria geldt zelfs een rood weeralarm vanwege extreem hoge temperaturen van meer dan 40 graden.

Op donderdag (om 16 uur) werd de hoogste temperatuur gemeten in Agüimes op Gran Canaria met 43,1 graden gevolgd door San Bartolome Tirajana op Gran Canaria met 41 graden en La Aldea de San Nicolás op Gran Canaria met 40,9 graden. Dit zijn nagenoeg dezelfde temperaturen als op woensdag toen de hoogste temperatuur werd gemeten in La Aldea de San Nicolás op Gran Canaria met 43,2 graden en 41,4 graden in Antigua.

De 40 graden of meer kunnen ook geregistreerd worden in het zuiden van het land, met name in de autonome regio Andalusië waar men spreekt over 40 garden in Córdoba, Granada, Jaén en Sevilla terwijl men 39 graden voorspelt in Albacete, Cádiz, Huelva en in het binnenland van de provincie Málaga. Voor deze gebieden in Spanje geldt dan ook een geel of oranje weeralarm (behalve langs de kust in Andalusië).

De hoge temperaturen en het gele weeralarm gelden ook in Extremadura, Castilla-La Mancha, de Madrid regio, Murcia, delen van de Valencia regio, Aragón en de provincie Lerida in Catalonië en in het noorden van Mallorca en op Ibiza.

Maar vanaf zaterdag gaan de temperaturen op sommige plaatsen in Spanje tot wel 15 graden naar beneden overdag en tussen de 5 en 10 graden ‘s nachts. Volgens weerspecialist Rubén del Campo is zo’n bruuske daling van temperaturen niet normaal voor deze tijd van het jaar. Het is voor veel mensen echter wel een welkome afwisseling van het warme weer wat echter niet lang zal duren want vanaf begin volgende week gaan de temperaturen weer omhoog.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.