Siesta’s langer dan 60 minuten zijn slecht voor de gezondheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Siesta’s langer dan 60 minuten zijn slecht voor de gezondheid
Beeld: 123rf

MADRID – Slecht nieuws voor de personen die van een lekker lange siesta houden. Volgens het meest recente onderzoek naar de siesta is een middagdutje van langer dan 60 minuten slecht voor de gezondheid. Zo hebben mensen die langer dan 60 minuten slapen een 34% hogere kans op hart- en vaatziekten blijkt niet uit een Spaans maar Chinees onderzoek van de Guangzhou Medical University.

Uit diverse onderzoeken in de loop der jaren is al gebleken dat een siesta van meer dan 45 minuten slecht is voor de gezondheid. Zo heeft men aangetoond dat lange siesta’s kunnen leiden tot hogere bloeddruk of cholesterol en meer vet rond de heupen of bloedsuiker. Ook kunnen er hartproblemen ontstaan bij personen die lange siesta’s slapen en is er een hogere kans op hart- en vaatziekten als men een siesta langer dan 60 minuten slaapt.

Over het algemeen zegt men in Spanje altijd dat een siesta juist goed is voor de gezondheid maar wordt er ook vaak bij vermeld dat deze siesta nooit te lang mag zijn en in principe moet eindigen voordat men in de diepe slaap (REM) terecht komt.

Uit eerdere onderzoeken was al eens gebleken dat slapen of een middagdutje goed is voor het immuunsysteem en de gezondheid van het hart bij mensen die ‘s nachts niet genoeg slapen, mits de siesta niet langer duurt dan 45 minuten. Volgens de onderzoekers is een kleine siesta van 30 minuten voldoende om het lichaam tot rust te laten komen en de nachtrust te bevorderen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.