Top 10 internationale bestemmingen voor Spaanse toeristen

Top 10 internationale bestemmingen voor Spaanse toeristen
Beeld: Freepik

Top 10 internationale bestemmingen voor Spaanse toeristen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In het corona-jaar is niets normaal wat betreft vakanties, ook niet voor de inwoners van Spanje. Weliswaar kiezen elk jaar veel Spanjaarden al voor een vakantie in eigen land, dat wil niet zeggen dat de Spanjaarden niet naar het buitenland reizen. En ook in dit corona-jaar zijn er Spaanse vakantiegangers die gekozen hebben voor een vakantie in een ander land. 

Volgens de cijfers van de website eDreams waar men heeft gekeken naar de boekingen op of via hun website tussen 1 januari en 21 augustus met vluchten die vertrekken in juni, juli, augustus en september staan Italië als land en Parijs als stad bovenaan de lijst. Ook Nederland en België en Amsterdam en Brussel komen in de top 10 lijsten voor.

In de top 10 staat Italië met 13% van de aanvragen en boekingen bovenaan de lijst gevolgd door Frankrijk met 10% en Duitsland met 8%. Ondanks de corona-maatregelen in het Verenigd Koninkrijk heeft toch 7% gekozen voor een reis naar het VK terwijl ook veel mensen op het Iberische schiereiland bleven en naar buurland Portugal gingen met 6% van de reizen.

Roemenië staat met 5% van de reizen ook in de top 10 wat hoofdzakelijk te maken zal hebben met de in Spanje wonende Roemenen die naar hun thuisland op vakantie gingen. Na Roemenië staat Nederland op de lijst op een zevende plaats gevolgd door de Verenigde Staten, Griekenland en België op de tiende plaats.

Gekeken naar de Europese hoofdsteden ziet de top 10 er zo uit:

  1. Parijs
  2. Rome
  3. Londen
  4. Amsterdam
  5. Boekarest
  6. Brussel
  7. Milaan
  8. Istanbul
  9. Lissabon
  10. Porto
Ga naar de inhoud