Meerdere doden en gewonden nadat Spaanse vrachtwagen van een dijk rijdt in Nederland

Meerdere doden en gewonden nadat Spaanse vrachtwagen van een dijk rijdt in Nederland
Beeld: El Mosca / web

Meerdere doden en gewonden nadat Spaanse vrachtwagen van een dijk rijdt in Nederland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een vrachtwagen van het Spaanse transportbedrijf El Mosca is in Nieuw-Beijerland in Zuid-Holland van een dijk gereden. De vrachtwagen kwam daarna terecht in een buurtfeest met jaarlijkse barbecue waardoor er zes doden en zeven gewonden te betreuren zijn. Het is nog niet bekend wat er gebeurd is en waarom de Spaanse vrachtwagen van de weg raakte maar er komt steeds meer nieuws bekend.

Volgens diverse kranten zijn meerdere aanwezigen bij de barbecue onder de vrachtwagen terecht gekomen. Verschillende gewonden zijn door ambulances naar ziekenhuizen gebracht. De politie heeft op zondag bevestigd dat er tenminste zes doden en zeven gewonden zijn. De overleden personen zijn twee mannen van 50 en 62 jaar oud en een vrouw van 75 jaar oud. Zij kwamen uit Nieuw-Beijerland terwijl een 41-jarige man en een vrouw van 28 jaar uit Goudswaard kwamen. Een 32-jarige vrouw die ook overleed kwam uit Oud-Beijerland.

De vrachtwagen die rond 18 uur zaterdagmiddag/avond van de Zuidzijdsedijk reed is van het Spaanse transportbedrijf El Mosca dat al meer dan 80 jaar actief is in de logistieke sector, zowel binnen als buiten Spanje. Meer foto’s op MediaTV website.

De chauffeur is ongedeerd en werd aangehouden en direct overbracht naar een politiebureau. Het gaat om een 46-jarige man uit Spanje.  Hij is aangehouden vanwege betrokkenheid bij het incident. Zijn rol wordt onderzocht. De vrachtwagen is in beslag genomen. Vooralsnog houden we alle scenario’s over de toedracht open, zo is te lezen op de website van de politie. In een Spaanse krant in Murcia heeft de werkgever van de chauffeur gemeld dat hij moest uitwijken voor een bestelbus en daarna van de dijk reed.

Volgens een getuige trok de bestuurder van de vrachtwagen plots zijn handen van het stuur en gaf hij vol gas, zo is te lezen in de Telegraaf. De ooggetuige sprak over een verwarde chauffeur die met zijn vrachtwagen van de weg raakte na het ontwijken van een bestelbus. Overigens is ook gebleken dat de Spaanse chauffeur van de vrachtwagen NIET had gedronken.

Ga naar de inhoud