Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (23)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (23)
Beeld: Yves en Donja

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (23)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan artikel).

De vakantie van de werkmannen is voorbij en dat hebben we afgelopen maandagochtend geweten. Nog met slaap in onze ogen en de hersenen op slaapstand, stonden wij te kijken hoe ons huis werd overgenomen. Vele vragen (in het Spaans) werden op ons afgevuurd en probeer die maar eens te begrijpen als je hersenen dus nog maar voor een deel werken.

De afgelopen drie weken is het bouwbedrijf volledig gesloten geweest. Ondertussen is het voor ons een soort van normaal dat bijna het gehele Spaanse bedrijfsleven in augustus op z’n gat ligt. Waar we ons wel over hebben verbaasd, er is totaal geen planning voor als de vakantie voorbij is. Zo was één van de vragen waar het materiaal was om de beneden muren verder te kunnen afwerken. Tja, weten wij veel… Er was ons wel indien nodig gevraagd of wij na de vakantie de eerste week konden helpen met het ophalen van materialen. De grote baas was namelijk nog een week langer op vakantie en die zorg normaal gezien dat de materialen op locatie zijn.

Gelukkig weten ze wel hoe ze iets moeten oplossen en was al snel duidelijk dat er geen materialen waren. Er was namelijk nog helemaal niets besteld, blijkbaar wachten de leverancier nog op ons antwoord over welke kleur we wilden… In Spanje zijn ze van het afwachten. Als je als klant niet terug komt met een antwoord of vraag, dan wordt je niet na een poosje herinnert. Als je dan als klant niet weet dat er op je gewacht wordt, dan is dat best lastig. Goed, er bleken toch nog een aantal zakken van het stucmateriaal op voorraad te zijn, dus er kon gestart worden. Later in de week zouden dan de rest wel geleverd kunnen worden. Dus Tom op pad met onze aanhanger om de materialen op te halen.

Helaas waren wij niet zo gelukkig met de gestorte vloer beneden. Dit was tijdens onze week in Nederland door een extern bedrijf, ingeschakeld door onze eigen aannemer, uitgevoerd. Hetzelfde bedrijf had de vloer boven ook gestort en dit was prima. Maar wat ze beneden hadden gedaan, waarschijnlijk was het het laatste klusje op vrijdagmiddag… Het was in ieder geval verre van egaal. Voor de vakantie hadden wij dit al aangegeven, maar dat was niet meer in de planning opgenomen. Omdat waarschijnlijk met een week de tegelzetter de tegels beneden gaat leggen, wilden we hier nu wel eens een oplossing voor. Het externe bedrijf had absoluut geen zin om het op te lossen, vond ons maar zeuren en zocht de schuld bij andere… Na een aantal dagen van veel gedoe, gezucht, gesteun en boosheid heeft onze eigen aannemer een oplossing aangedragen waar we tevreden mee zijn.

Waar we dan wel weer heel gelukkig deze week van werden is dat de tegelzetter met de wanden van de badkamers is begonnen. Dat is echt heel mooi aan het worden. Het was dus een week met veel emoties die alle kanten opgingen, hopelijk wordt het aankomend week wat stabieler. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud