Man valt in 10 meter diepe waterput maar zijn blaffende hond redt zijn leven in Málaga

Man valt in 10 meter diepe waterput maar zijn blaffende hond redt zijn leven in Málaga
Beeld: Nius / web

Man valt in 10 meter diepe waterput maar zijn blaffende hond redt zijn leven in Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Joaquin zal zijn hond Tanka eeuwig dankbaar zijn nadat zijn hond hem het leven heeft gered. Tanka werd toen ze pas 15 dagen jong was gered door Joaquin en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Toen de man echter in Cártama in een waterput viel was het Tanka die haar baasje het leven redde.

Het verhaal begint met Tanka die pas 15 dagen jong was en door Joaquin Gallardo in een bos werd gevonden. De hond was duidelijk door iemand gedumpt maar Joaquin dacht geen moment na en nam Tanka mee naar huis. Wat Joaquin toen echter niet kon weten is dat Tanka hem later het leven zou redden.

Tijdens een wandeling rende Tanka plots achter een kat aan en Joaquin ging Tanka achterna. Van het ene op het andere moment viel Joaquin daarbij in een waterput die, volgens eigen zeggen, gelukkig gevuld was met water. De put zou zo’n 10 meter diep zijn maar vanwege het water bleef Joaquin drie meter van de oppervlakte. Helaas teveel om zelf uit de waterput te kunnen komen.

Joaquin’s telefoon was nat geworden en deed het niet meer en zijn hulpgeroep werd niet beantwoord. Het was echter zijn hond Tanka die meer dan zes uur achter elkaar bleef blaffen om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Uiteindelijk lukte dat want twee jongens die in de buurt op een landhuisje waren, gingen poolshoogte nemen en kwamen toen Tanka en Joaquin tegen.

Volgens de reddingsmedewerkers die daarna naar de waterput kwamen en Joaquin er levend uit konden halen, was Tanka enorm vermoeid nadat zij zes en half uur non-stop bleef blaffen. Duidelijk is dat deze 6,5 uur nooit uit het geheugen van Joaquin gewist zullen worden en hij Tanka voor eeuwig dankbaar zal zijn.

Ga naar de inhoud