Search
menu
Search

Madrid en Barcelona veiligste Spaanse steden voor alleenreizende vrouwen

Madrid en Barcelona veiligste Spaanse steden voor alleenreizende vrouwen
Beeld: via canva.com

Madrid en Barcelona veiligste Spaanse steden voor alleenreizende vrouwen

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De twee belangrijkste Spaanse steden, Madrid en Barcelona, behoren tot de veiligste steden ter wereld voor vrouwen die alleen willen reizen. Volgens een lijst van WayaWay, die wordt aangevoerd door Reykjavik, gevolgd door San Juan, Boedapest en Singapore. De Spaanse hoofdstad Madrid staat op de tweede plaats, terwijl de Catalaanse stad Barcelona op de 18e plaats staat. Amsterdam staat overigens op de 20e plaats, terwijl er geen Belgische stad in de top 30 staat.

De resultaten zijn afkomstig van een enquête die dit jaar door het reiszoekplatform is gehouden op zijn Instagram-account, dat al meer dan 25.000 volgers heeft. De enquête onthulde dat 24% van de vrouwen een reis heeft geannuleerd vanwege veiligheidsredenen. Een eerdere enquête op de website van het platform liet zien dat vier keer meer vrouwen dan mannen vonden dat reizen in je eentje onveilig was.

De criteria om te bepalen of een stad een veilige bestemming is voor vrouwen die alleen reizen, zijn de volgende: Er moeten onafhankelijke veiligheidsclassificaties zijn van bedrijven zoals The Economist, CondeNast, TimeOut en Resonance Consultancy; de laatste veiligheidsrapporten van Numbeo Crime Index rate, Berkshire Hathaway Travel Protection en Travelsafe-abroad en interviews met lokale bewoners.

Ga naar de inhoud