Man in Galicië overleden na steken van Aziatische hoornaars

Man in Galicië overleden na steken van Aziatische hoornaars
Beeld: via pixabay

Man in Galicië overleden na steken van Aziatische hoornaars

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een man van ongeveer 70 jaar is zaterdag in de gemeente Melón (Ourense) in Galicië overleden nadat hij was gestoken door meerdere Aziatische hoornaars terwijl hij honing aan het oogsten was. 112-Galicia meldde de melding rond 10.30 uur op zaterdag, toen het 061 om hulp vroeg vanwege een wespensteek op de plaats O Coruxal, in Melón.

Volgens de regionale krant was het slachtoffer aan het werken in die omgeving, waar hij meerdere bijenkorven van zijn eigendom had, vlak bij zijn huis. De oudere man werd meerdere keren gestoken door de agressieve wespensoort. De Aziatische hoornaar is kleiner maar agressiever dan de Europese hoornaar. Hij kan meerdere keren steken en zijn gif is giftiger. Dit maakt de Aziatische hoornaar een potentieel gevaarlijke soort voor mensen, vooral voor mensen die in de buurt van nesten komen.

De burgemeester van de stad wees erop dat er een ernstig probleem is vanwege de verspreiding van Aziatische hoornaarsnesten in deze gemeente, die, zoals in het geval van de overleden man, het leven van veel mensen in gevaar brengt, vooral mensen op het platteland die een groot deel van hun werk op het veld doen.

Imkers en experts in Aziatische hoornaars waarschuwen al weken voor de grote hoeveelheid nesten die er dit jaar zijn en dat de verwijderingsdiensten niet aan de vraag kunnen voldoen. De vicepresident van de regionale overheid in Galicië bevestigde vrijdag deze moeilijkheden. Volgens dit departement, verantwoordelijk voor het plan tegen deze soort dat is overeengekomen tussen de regionale overheid en de Fegamp, heeft het hoge aantal meldingen dat dit jaar plaatsvindt invloed op de naleving van de termijnen, die daardoor in sommige gevallen worden verlengd.

Ga naar de inhoud