A-7 autoweg wordt verlengd tussen La Mora en Torredembarra in Tarragona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – Het Spaanse ministerie van Ontwikkeling heeft in de staatscourant (BOE) geplaatst dat er een verlenging komt van de A-7, de autoweg langs de Middellandse Zee-kust die bekend staat als “Autovía del Mediterráneo”. Het gaat om een verbetering van de actuele N-340 tussen La Mora en La Pobla de Montornès, beiden gelegen in de provincie Tarragona.

Ter hoogte van La Mora, ten noorden van de stad Tarragona, veranderd de A-7 autoweg in de smallere N-340 nationale weg. Dat gaat in de toekomst veranderen nu het Spaanse ministerie van Ontwikkeling toestemming heeft gegeven tot een verlenging van de A-7 autoweg door de gemeenten Tarragona, Riera de Gaià, Altafulla en Torredembarra, een nieuw stuk weg van 5,56 km.

De A-7 is de tolvrije autoweg die op veel plaatsen parallel loopt aan de AP-7 tolweg. Het is een autoweg die op veel plaatsen de N-340 nationale weg tussen Barcelona en Cádiz in het zuiden van Andalusië vervangt.

Het nieuwe deel verlengt de huidige A-7 tussen Tarragona en La Mora waarna deze doorgaat (en de N-340 zal vervangen) tot aan de gemeente La Pobla de Montornès bij Torredembarra. Op die plaats gaat de A-7 over op de oude N-340 nationale weg maar kan men ervoor kiezen op de AP-7 tolweg op te rijden.

Middellandsezee-autoweg

De A-7 is een autoweg (autovía) langs de Middellandse Zee-kust. De weg loopt van Barcelona in het noorden via Valencia naar Algeciras in het zuiden en is 1.330 kilometer lang. De A-7 volgt het traject van de oude nationale weg N-340. De A-7 is dan door de vele aansluitingen bedoeld voor lokaal verkeer terwijl de AP-7 bedoeld is voor transitverkeer.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.