A-7 autoweg wordt verlengd tussen La Mora en Torredembarra in Tarragona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Het Spaanse ministerie van Ontwikkeling heeft in de staatscourant (BOE) geplaatst dat er een verlenging komt van de A-7, de autoweg langs de Middellandse Zee-kust die bekend staat als “Autovía del Mediterráneo”. Het gaat om een verbetering van de actuele N-340 tussen La Mora en La Pobla de Montornès, beiden gelegen in de provincie Tarragona.

Ter hoogte van La Mora, ten noorden van de stad Tarragona, veranderd de A-7 autoweg in de smallere N-340 nationale weg. Dat gaat in de toekomst veranderen nu het Spaanse ministerie van Ontwikkeling toestemming heeft gegeven tot een verlenging van de A-7 autoweg door de gemeenten Tarragona, Riera de Gaià, Altafulla en Torredembarra, een nieuw stuk weg van 5,56 km.

De A-7 is de tolvrije autoweg die op veel plaatsen parallel loopt aan de AP-7 tolweg. Het is een autoweg die op veel plaatsen de N-340 nationale weg tussen Barcelona en Cádiz in het zuiden van Andalusië vervangt.

Het nieuwe deel verlengt de huidige A-7 tussen Tarragona en La Mora waarna deze doorgaat (en de N-340 zal vervangen) tot aan de gemeente La Pobla de Montornès bij Torredembarra. Op die plaats gaat de A-7 over op de oude N-340 nationale weg maar kan men ervoor kiezen op de AP-7 tolweg op te rijden.

Middellandsezee-autoweg

De A-7 is een autoweg (autovía) langs de Middellandse Zee-kust. De weg loopt van Barcelona in het noorden via Valencia naar Algeciras in het zuiden en is 1.330 kilometer lang. De A-7 volgt het traject van de oude nationale weg N-340. De A-7 is dan door de vele aansluitingen bedoeld voor lokaal verkeer terwijl de AP-7 bedoeld is voor transitverkeer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
ad

Ze zien in de toekomst, zie maar naar België. Antwerpen , de Kennedy tunnel slechts één, de tunnel onder kanaal van Terneuzen slecht 10 m diep. Oké ze hebben weinig plaats alles is vol gebouwd. In Nederland hebben ze toch ook een dubbele tunnel, niet. ¿ Ook geld verspilling ?

Anton74

De AP-7 zou dacht ik binnenkort (2019?) tolvrij worden. Nooit begrepen die twee snelwegen, op veel plaatsen lopen ze gewoon naast elkaar. Geldverspilling.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.