Gemiddelde huurprijs in Spanje 674 euro per maand maar met grote verschillen

Gemiddelde huurprijs in Spanje 674 euro per maand maar met grote verschillen
Beeld: 123rf

Gemiddelde huurprijs in Spanje 674 euro per maand maar met grote verschillen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De gemiddelde huurprijs voor een woning in Spanje is 674 euro per maand volgens de cijfers van het Ministerie van Ontwikkelingszaken over het jaar 2018. Er zijn echter grote verschillen te vinden in de regio’s zoals een huurprijs van gemiddeld 819 euro per maand in Madrid (86,5 m2) of 769 euro per maand voor een woning (98 m2) in Barcelona terwijl dat in Lugo in Galicië slechts 336 euro per maand is.

Het Ministerio de Fomento heeft cijfers bekend gemaakt over de huren in 8 van de 17 autonome regio’s in Spanje want het ministerie beschikt alleen over de huurgegevens als er sprake is van de ‘deposito de fianza’ ofwel de waarborgsom van een maand die in een bepaald officieel systeem bewaard wordt.

Met die gegevens kan de onderstaande grafiek worden gemaakt met daarin de gemiddelde huurprijzen per provincie. In de grafiek is te zien dat de hoogste gemiddelde huurprijs te vinden is in Madrid met 819 euro gevolgd door Barcelona met 769 euro, Gipuzkoa met 730 euro, Balearen met 687 euro, Bizkaia met 652 euro en Málaga met 615 euro.

De goedkoopste gemiddelde huren zijn te vinden in de provincies Lugo met 336 euro gevolgd door Teruel met 376 euro, Lerida met 384 euro, Ourense met 384 euro, Jaén met 385 euro en León met 398 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.