Gemiddelde huurprijs in Spanje 674 euro per maand maar met grote verschillen

Gemiddelde huurprijs in Spanje 674 euro per maand maar met grote verschillen
Beeld: 123rf

MADRID – De gemiddelde huurprijs voor een woning in Spanje is 674 euro per maand volgens de cijfers van het Ministerie van Ontwikkelingszaken over het jaar 2018. Er zijn echter grote verschillen te vinden in de regio’s zoals een huurprijs van gemiddeld 819 euro per maand in Madrid (86,5 m2) of 769 euro per maand voor een woning (98 m2) in Barcelona terwijl dat in Lugo in Galicië slechts 336 euro per maand is.

Het Ministerio de Fomento heeft cijfers bekend gemaakt over de huren in 8 van de 17 autonome regio’s in Spanje want het ministerie beschikt alleen over de huurgegevens als er sprake is van de ‘deposito de fianza’ ofwel de waarborgsom van een maand die in een bepaald officieel systeem bewaard wordt.

Met die gegevens kan de onderstaande grafiek worden gemaakt met daarin de gemiddelde huurprijzen per provincie. In de grafiek is te zien dat de hoogste gemiddelde huurprijs te vinden is in Madrid met 819 euro gevolgd door Barcelona met 769 euro, Gipuzkoa met 730 euro, Balearen met 687 euro, Bizkaia met 652 euro en Málaga met 615 euro.

De goedkoopste gemiddelde huren zijn te vinden in de provincies Lugo met 336 euro gevolgd door Teruel met 376 euro, Lerida met 384 euro, Ourense met 384 euro, Jaén met 385 euro en León met 398 euro.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

6
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Diana

Mijn Spaanse vrienden hier hebben het zwaar om op hun zelf te wonen. Velen wonen tot na hun 30ste nog thuis, puur omdat ze de huurprijzen niet kunnen betalen. Wat je wel meer ziet is dat jongeren samen een appartement huren. Maar een Spanjaard heeft het niet makkelijk hier..

Ramon

Het wordt inderdaad duur in Spanje om te huren, de prijzen zijn de afgelopen 5 jaar een stuk gestegen. We betalen nu 750 sinds 5 jaar, maar ik vrees dat onze huisbaas ook een keer wakker wordt en er een paar honderd erboven op wil.
Het is nog steeds stukken goedkoper dan Nederland, wat voor ons met 2 kinderen eigenlijk niet te betalen is omdat je automatisch in de vrije sector moet huren daar.

Fred

De huurprijs is veels te hoog in vergelijking met wat men gemiddeld verdiend.

Sabine

Beste Fred….In NL is het niet veel beter… een doorsnee huurwoning in Rotterdam van ca. 75 qm kost ook minimaal 1000 euro…. en dan is het geen luxe flatje ….en op een woning van de gemeente moeten jongeren minimaal 8 jaar wachten en dan krijg je nog iets waar je niet dood wil worden gevonden.

Piet Paëlla

Wacht even Sabine, zulke faciliteiten die de jongeren in NL hebben met 8 jaar wachttijd, hebben ze niet en krijgen ze nooit in Spanje.
Het is daar de vrije markt, waar ze nog eerder dood worden gevonden dan in Nederland.
Ja of je moet het leuk vinden om op 1 hoog boven een domino-café te willen wonen, of boven een bromfietsen-werkplaats.
En je hebt als huurder 0 rechten, en je moet je niet verbazen als ze na een jaar wonen, je huur met zo’n 25/30% verhogen.
Daarom kopen Spanjaarden liever hun woning.
Vergelijk NL niet met ES op dit gebied, het is totaal anders.

Piet Paëlla

Klopt Fred, en dat is één van de redenen waarom Spanjaarden zo graag hun eigen woning willen aanschaffen.
Dat kunnen ze ook, omdat veel Spanjaarden “erfkinderen” zijn: papa en mama overlijden en ze kunnen met de verkoop van de woning van hun ouders meteen hun hypotheek aflossen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.