skip to Main Content
Gemiddelde huurprijs in Spanje 674 euro per maand maar met grote verschillen
123rf

Gemiddelde huurprijs in Spanje 674 euro per maand maar met grote verschillen

MADRID – De gemiddelde huurprijs voor een woning in Spanje is 674 euro per maand volgens de cijfers van het Ministerie van Ontwikkelingszaken over het jaar 2018. Er zijn echter grote verschillen te vinden in de regio’s zoals een huurprijs van gemiddeld 819 euro per maand in Madrid (86,5 m2) of 769 euro per maand voor een woning (98 m2) in Barcelona terwijl dat in Lugo in Galicië slechts 336 euro per maand is.

Het Ministerio de Fomento heeft cijfers bekend gemaakt over de huren in 8 van de 17 autonome regio’s in Spanje want het ministerie beschikt alleen over de huurgegevens als er sprake is van de ‘deposito de fianza’ ofwel de waarborgsom van een maand die in een bepaald officieel systeem bewaard wordt.

Met die gegevens kan de onderstaande grafiek worden gemaakt met daarin de gemiddelde huurprijzen per provincie. In de grafiek is te zien dat de hoogste gemiddelde huurprijs te vinden is in Madrid met 819 euro gevolgd door Barcelona met 769 euro, Gipuzkoa met 730 euro, Balearen met 687 euro, Bizkaia met 652 euro en Málaga met 615 euro.

De goedkoopste gemiddelde huren zijn te vinden in de provincies Lugo met 336 euro gevolgd door Teruel met 376 euro, Lerida met 384 euro, Ourense met 384 euro, Jaén met 385 euro en León met 398 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Mijn Spaanse vrienden hier hebben het zwaar om op hun zelf te wonen. Velen wonen tot na hun 30ste nog thuis, puur omdat ze de huurprijzen niet kunnen betalen. Wat je wel meer ziet is dat jongeren samen een appartement huren. Maar een Spanjaard heeft het niet makkelijk hier..

 2. Het wordt inderdaad duur in Spanje om te huren, de prijzen zijn de afgelopen 5 jaar een stuk gestegen. We betalen nu 750 sinds 5 jaar, maar ik vrees dat onze huisbaas ook een keer wakker wordt en er een paar honderd erboven op wil.
  Het is nog steeds stukken goedkoper dan Nederland, wat voor ons met 2 kinderen eigenlijk niet te betalen is omdat je automatisch in de vrije sector moet huren daar.

  1. Beste Fred….In NL is het niet veel beter… een doorsnee huurwoning in Rotterdam van ca. 75 qm kost ook minimaal 1000 euro…. en dan is het geen luxe flatje ….en op een woning van de gemeente moeten jongeren minimaal 8 jaar wachten en dan krijg je nog iets waar je niet dood wil worden gevonden.

   1. Wacht even Sabine, zulke faciliteiten die de jongeren in NL hebben met 8 jaar wachttijd, hebben ze niet en krijgen ze nooit in Spanje.
    Het is daar de vrije markt, waar ze nog eerder dood worden gevonden dan in Nederland.
    Ja of je moet het leuk vinden om op 1 hoog boven een domino-café te willen wonen, of boven een bromfietsen-werkplaats.
    En je hebt als huurder 0 rechten, en je moet je niet verbazen als ze na een jaar wonen, je huur met zo’n 25/30% verhogen.
    Daarom kopen Spanjaarden liever hun woning.
    Vergelijk NL niet met ES op dit gebied, het is totaal anders.

  2. Klopt Fred, en dat is één van de redenen waarom Spanjaarden zo graag hun eigen woning willen aanschaffen.
   Dat kunnen ze ook, omdat veel Spanjaarden “erfkinderen” zijn: papa en mama overlijden en ze kunnen met de verkoop van de woning van hun ouders meteen hun hypotheek aflossen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken