Hoogste dieselprijzen sinds juni in Spanje

Hoogste dieselprijzen sinds juni in Spanje
Beeld: 123rf

Hoogste dieselprijzen sinds juni in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De prijzen voor benzine en diesel zijn de afgelopen maanden non-stop aan het stijgen en dalen maar op dit moment, aan het begin van de drukke tijd op de Spaanse wegen, is de benzine 11,7% duurder en de diesel 8,5% duurder dan aan het begin van dit jaar.

De gemiddelde prijs voor een liter benzine (gasolina) is 11,7% hoger geworden en staat nu op 1,318 euro per liter. De gemiddelde prijs voor een liter diesel (gasóleo) is 8,5% hoger geworden en staat nu op 1,226 euro aldus de Weekly Oil Bulletin (23 september) van de Europese Commissie.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 72,49 euro wat 7,80 euro meer is dan aan het begin van het jaar. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 67,43 euro wat 4,50 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Ondanks deze prijsverhogingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,423 euro en in de eurozone 1,468 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,344 euro en in de eurozone 1,347 euro.

Het lagere niveau van de definitieve brandstofprijzen in Spanje ten opzichte van de omringende landen is te wijten aan het feit dat Spanje ondanks btw-verhogingen, hogere belastingen en biodiesel heffingen in het algemeen nog steeds een lagere fiscale druk heeft dan het gemiddelde in de Europese Unie.

LET OP: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin . Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen vaak anders.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.