Hoogste dieselprijzen sinds juni in Spanje

Hoogste dieselprijzen sinds juni in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De prijzen voor benzine en diesel zijn de afgelopen maanden non-stop aan het stijgen en dalen maar op dit moment, aan het begin van de drukke tijd op de Spaanse wegen, is de benzine 11,7% duurder en de diesel 8,5% duurder dan aan het begin van dit jaar.

De gemiddelde prijs voor een liter benzine (gasolina) is 11,7% hoger geworden en staat nu op 1,318 euro per liter. De gemiddelde prijs voor een liter diesel (gasóleo) is 8,5% hoger geworden en staat nu op 1,226 euro aldus de Weekly Oil Bulletin (23 september) van de Europese Commissie.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 72,49 euro wat 7,80 euro meer is dan aan het begin van het jaar. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 67,43 euro wat 4,50 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Ondanks deze prijsverhogingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,423 euro en in de eurozone 1,468 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,344 euro en in de eurozone 1,347 euro.

Het lagere niveau van de definitieve brandstofprijzen in Spanje ten opzichte van de omringende landen is te wijten aan het feit dat Spanje ondanks btw-verhogingen, hogere belastingen en biodiesel heffingen in het algemeen nog steeds een lagere fiscale druk heeft dan het gemiddelde in de Europese Unie.

LET OP: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin. Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen vaak anders.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Jan, Omdara

Ter vergelijking de prijzen bij de “ witte “ pomp in Benissa, Marina Alta, €1,239 voor een liter diesel en €1,279 voor een liter benzine euro 95.

maclaren0@gmail.com

voor je zegt dat de prijzen hier laag zijn kijk eerst naar het loon van een spanjaard en dan weet je al genoeg

Fred

Eindelijk iemand die het begrijpt!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.