skip to Main Content
Hoogste dieselprijzen sinds juni in Spanje
123rf

Hoogste dieselprijzen sinds juni in Spanje

MADRID – De prijzen voor benzine en diesel zijn de afgelopen maanden non-stop aan het stijgen en dalen maar op dit moment, aan het begin van de drukke tijd op de Spaanse wegen, is de benzine 11,7% duurder en de diesel 8,5% duurder dan aan het begin van dit jaar.

De gemiddelde prijs voor een liter benzine (gasolina) is 11,7% hoger geworden en staat nu op 1,318 euro per liter. De gemiddelde prijs voor een liter diesel (gasóleo) is 8,5% hoger geworden en staat nu op 1,226 euro aldus de Weekly Oil Bulletin (23 september) van de Europese Commissie.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 72,49 euro wat 7,80 euro meer is dan aan het begin van het jaar. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 67,43 euro wat 4,50 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Ondanks deze prijsverhogingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,423 euro en in de eurozone 1,468 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,344 euro en in de eurozone 1,347 euro.

Het lagere niveau van de definitieve brandstofprijzen in Spanje ten opzichte van de omringende landen is te wijten aan het feit dat Spanje ondanks btw-verhogingen, hogere belastingen en biodiesel heffingen in het algemeen nog steeds een lagere fiscale druk heeft dan het gemiddelde in de Europese Unie.

LET OP: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin. Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen vaak anders.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ter vergelijking de prijzen bij de “ witte “ pomp in Benissa, Marina Alta, €1,239 voor een liter diesel en €1,279 voor een liter benzine euro 95.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken