skip to Main Content
Meer honden dan jongeren onder de 20 jaar in provincie Alicante
123rf

Meer honden dan jongeren onder de 20 jaar in provincie Alicante

ALICANTE – Het aantal bij de gemeenten ingeschreven honden in de provincie Alicante is de afgelopen drie jaar gestegen van 382.786 in 2017 naar 394.295 honden in 2019. Het aantal jongeren onder de 20 jaar is op het moment van schrijven in de provincie 381.279 wat dus inhoudt dat er meer honden leven in de provincie Alicante dan jongeren.

Volgens de gegevens die op de website van de regionale krant staan vermeld wonen er in de provincie Alicante begin september 97.556 kinderen tussen de 0 en 5 jaar; 97.729 kinderen tussen de 6 en 10 jaar; 96.360 kinderen tussen de 11 en 15 jaar en 89.634 jongeren tussen de 16 en 20 jaar.

Volgens dezelfde gegevens stonden er in 2017 in de hele provincie 382.786 honden ingeschreven; in 2018 waren dat 390.390 honden en in 2019 tot begin september 394.295 honden. Per 5 inwoners is er 1 hond in de provincie, aldus de gegevens van het Colegio de Veterinarios. 

Het feit dat er meer honden dan jongeren wonen in de provincie Alicante heeft sterk te maken met de bevolking en hoe deze is samengesteld. Met name de leeftijd speelt daarbij een rol want er wonen 366.152 personen die ouder zijn dan 65 jaar en het zijn vaak ouderen die een hond in huis hebben voor gezelschap.

Helaas worden er ook nog steeds veel honden in de steek gelaten in de natuur of afgegeven bij asiels omdat de baasjes de hond niet kunnen betalen of dat men ergens moet gaan wonen waar een hond niet is toegestaan. Het in de steek laten van honden gebeurt in de stedelijke gebieden steeds minder maar op het platteland is dat een ander verhaal, ook omdat er nauwelijks controle is over de reproductie van honden (en katten).

Het hebben van een hond in stedelijke gebieden is ook niet altijd makkelijk want de trouwe viervoeters zijn nog steeds niet overal welkom, in tegenstelling tot andere landen. Niet alle hotels, restaurants, bars, winkels, bussen en treinen zijn ‘pet friendly’ wat er ook voor zorgt dat honden soms in de steek worden gelaten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. “Per inwoner zijn er dus 5 honden in de provincie en in de stad Alicante is dat 7,5 honden, aldus de gegevens van het Colegio de Veterinarios. ” Beetje veel ?
    Jammer dat niet wordt vermeld hoeveel autochtone en alochtone gezinen er zijn en hoeveel kinderen en honden daar dan bijhoren. Ondermeer door wat ik hier regelmatig lees vrees ik dat Belgen en Hollanders (en waarschijnlijk ook andere migranten) meer houden van honden en de Spanjaarden kindvriendelijker zijn. Ieder zijn meug natuurlijk !.

    1. Miel dat is weer onzin, van alle spanjaarden die ik ken en dat zijn er ondertussen al heel wat hebben de meesten 1 hond of meer. Je ziet ook heel veel Spaanse gezinnen met kinderen en honden en dat gaat enkel maar meer worden want de jongere generatie heeft het al veel meer op met dieren dan de oudere generatie. Vroeger zag je veel mensen met kleine honden ook dit is aan het veranderen en zie je steeds meer grote honden. En in de provincie Alicante wonen heel veel meer Spanjaarden.

    2. 6 jaar in een kustplaats gewoond, inderdaad een ellende qua herrie en poep. Inmiddels verhuist naar rustige urbanisatie in prov. Murcia: weer Spanjaarden dir hun honden heel de dag alleen laten met herrie als overlast. Sorry, maar Spanjaarden vinden een pup leuk, daarna beschouwen ze honden als afval

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken