Meer honden dan jongeren onder de 20 jaar in provincie Alicante

Meer honden dan jongeren onder de 20 jaar in provincie Alicante
Beeld: 123rf

Meer honden dan jongeren onder de 20 jaar in provincie Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het aantal bij de gemeenten ingeschreven honden in de provincie Alicante is de afgelopen drie jaar gestegen van 382.786 in 2017 naar 394.295 honden in 2019. Het aantal jongeren onder de 20 jaar is op het moment van schrijven in de provincie 381.279 wat dus inhoudt dat er meer honden leven in de provincie Alicante dan jongeren.

Volgens de gegevens die op de website van de regionale krant staan vermeld wonen er in de provincie Alicante begin september 97.556 kinderen tussen de 0 en 5 jaar; 97.729 kinderen tussen de 6 en 10 jaar; 96.360 kinderen tussen de 11 en 15 jaar en 89.634 jongeren tussen de 16 en 20 jaar.

Volgens dezelfde gegevens stonden er in 2017 in de hele provincie 382.786 honden ingeschreven; in 2018 waren dat 390.390 honden en in 2019 tot begin september 394.295 honden. Per 5 inwoners is er 1 hond in de provincie, aldus de gegevens van het Colegio de Veterinarios. 

Het feit dat er meer honden dan jongeren wonen in de provincie Alicante heeft sterk te maken met de bevolking en hoe deze is samengesteld. Met name de leeftijd speelt daarbij een rol want er wonen 366.152 personen die ouder zijn dan 65 jaar en het zijn vaak ouderen die een hond in huis hebben voor gezelschap.

Helaas worden er ook nog steeds veel honden in de steek gelaten in de natuur of afgegeven bij asiels omdat de baasjes de hond niet kunnen betalen of dat men ergens moet gaan wonen waar een hond niet is toegestaan. Het in de steek laten van honden gebeurt in de stedelijke gebieden steeds minder maar op het platteland is dat een ander verhaal, ook omdat er nauwelijks controle is over de reproductie van honden (en katten).

Het hebben van een hond in stedelijke gebieden is ook niet altijd makkelijk want de trouwe viervoeters zijn nog steeds niet overal welkom, in tegenstelling tot andere landen. Niet alle hotels, restaurants, bars, winkels, bussen en treinen zijn ‘pet friendly’ wat er ook voor zorgt dat honden soms in de steek worden gelaten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.