Meer honden dan jongeren onder de 20 jaar in provincie Alicante

Meer honden dan jongeren onder de 20 jaar in provincie Alicante
Beeld: 123rf

ALICANTE – Het aantal bij de gemeenten ingeschreven honden in de provincie Alicante is de afgelopen drie jaar gestegen van 382.786 in 2017 naar 394.295 honden in 2019. Het aantal jongeren onder de 20 jaar is op het moment van schrijven in de provincie 381.279 wat dus inhoudt dat er meer honden leven in de provincie Alicante dan jongeren.

Volgens de gegevens die op de website van de regionale krant staan vermeld wonen er in de provincie Alicante begin september 97.556 kinderen tussen de 0 en 5 jaar; 97.729 kinderen tussen de 6 en 10 jaar; 96.360 kinderen tussen de 11 en 15 jaar en 89.634 jongeren tussen de 16 en 20 jaar.

Volgens dezelfde gegevens stonden er in 2017 in de hele provincie 382.786 honden ingeschreven; in 2018 waren dat 390.390 honden en in 2019 tot begin september 394.295 honden. Per 5 inwoners is er 1 hond in de provincie, aldus de gegevens van het Colegio de Veterinarios. 

Het feit dat er meer honden dan jongeren wonen in de provincie Alicante heeft sterk te maken met de bevolking en hoe deze is samengesteld. Met name de leeftijd speelt daarbij een rol want er wonen 366.152 personen die ouder zijn dan 65 jaar en het zijn vaak ouderen die een hond in huis hebben voor gezelschap.

Helaas worden er ook nog steeds veel honden in de steek gelaten in de natuur of afgegeven bij asiels omdat de baasjes de hond niet kunnen betalen of dat men ergens moet gaan wonen waar een hond niet is toegestaan. Het in de steek laten van honden gebeurt in de stedelijke gebieden steeds minder maar op het platteland is dat een ander verhaal, ook omdat er nauwelijks controle is over de reproductie van honden (en katten).

Het hebben van een hond in stedelijke gebieden is ook niet altijd makkelijk want de trouwe viervoeters zijn nog steeds niet overal welkom, in tegenstelling tot andere landen. Niet alle hotels, restaurants, bars, winkels, bussen en treinen zijn ‘pet friendly’ wat er ook voor zorgt dat honden soms in de steek worden gelaten.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

6
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Miel

Sorry, Fred, een wellesnietes discussie hierover zonder cijfers is (inderdaad) onzin.. Laat maar.

Fred

Cijfers zeggen ook niets want niet iedereen wordt ondervraagd of bekeken, dus aan cijfers heb je ook niets.

Miel

“Per inwoner zijn er dus 5 honden in de provincie en in de stad Alicante is dat 7,5 honden, aldus de gegevens van het Colegio de Veterinarios. ” Beetje veel ?
Jammer dat niet wordt vermeld hoeveel autochtone en alochtone gezinen er zijn en hoeveel kinderen en honden daar dan bijhoren. Ondermeer door wat ik hier regelmatig lees vrees ik dat Belgen en Hollanders (en waarschijnlijk ook andere migranten) meer houden van honden en de Spanjaarden kindvriendelijker zijn. Ieder zijn meug natuurlijk !.

Fred

Miel dat is weer onzin, van alle spanjaarden die ik ken en dat zijn er ondertussen al heel wat hebben de meesten 1 hond of meer. Je ziet ook heel veel Spaanse gezinnen met kinderen en honden en dat gaat enkel maar meer worden want de jongere generatie heeft het al veel meer op met dieren dan de oudere generatie. Vroeger zag je veel mensen met kleine honden ook dit is aan het veranderen en zie je steeds meer grote honden. En in de provincie Alicante wonen heel veel meer Spanjaarden.

Dirk Jan

6 jaar in een kustplaats gewoond, inderdaad een ellende qua herrie en poep. Inmiddels verhuist naar rustige urbanisatie in prov. Murcia: weer Spanjaarden dir hun honden heel de dag alleen laten met herrie als overlast. Sorry, maar Spanjaarden vinden een pup leuk, daarna beschouwen ze honden als afval

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.