Search
menu
Search

Vrouw na aanval gorilla in Madrid naar ziekenhuis

VOORBEELDFOTO / WWF
Beeld: VOORBEELDFOTO / WWF

Vrouw na aanval gorilla in Madrid naar ziekenhuis

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een dierentuin medewerkster van de Zoo de Madrid is zondagmorgen door een gorilla aangevallen. De 46-jarige vrouw moest daarna door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht met een hoofdwond, meerdere fracturen aan de borstkas en ribben en een open fractuur in beide armen.

De medewerkster van de Zoo de Madrid deed haar gebruikelijke ronde door zondagmorgen rond 10:15 uur het gorillaverblijf binnen te gaan. Meteen na binnenkomst begon een van de gorilla’s gewelddadig gedrag te vertonen en werd de 46-jarige vrouw aangevallen.

Collega’s van de vrouw die werd aangevallen konden de gorilla weg halen waarna deze de aanval stopte. Tijdens de korte maar krachtige aanval liep de vrouw meerdere ernstige verwondingen op waardoor ze naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

De lokale politie is samen met de dierentuin een onderzoek gestart naar het voorval waarbij zowel de vrouw als de gorilla het overleefd hebben. De politie is erbij betrokken omdat het om een arbeidsongeval gaat.

In de Zoo Aquarium Madrid leven verschillende apensoorten en diverse Westelijke laaglandgorilla’s (Gorila de Costa).

Ga naar de inhoud