De salarissen van alle politici in Spanje via deze website

De salarissen van alle politici in Spanje via deze website
Beeld: 123rf

De salarissen van alle politici in Spanje via deze website

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Wil jij weten wat de burgemeester in jouw Spaanse gemeente of de regionale premier van jouw autonome regio verdient? Kijk dan eens op DEZE website waar je alleen een naam hoeft in te vullen waarna het jaarsalaris verschijnt. De website Newtral heeft deze salarissen uit de Staatsbegroting gehaald dus het zijn officiële salarissen in Spanje. Wij hebben gekeken naar enkele bekende namen in de Spaanse politiek.

Spanje heeft niet één maar 18 premiers. Dat wil zeggen er is één premier voor heel Spanje wat op dit moment Pedro Sánchez is maar alle 17 autonome regio’s hebben hun eigen (regio) of autonome premier (presidentes autonómicos) die allemaal hun eigen regering of (regio) regering hebben en allemaal andere salarissen ontvangen. Via DEZE website kun je te weten komen wat deze politici verdienen maar niet alleen dat, je kunt ook achter de jaarsalarissen van de burgemeesters komen en de salarissen van voormalige politici achterhalen.

De premier van heel Spanje is Pedro Sánchez die volgens de website een jaarsalaris heeft van 84.845,16 euro wat veel minder is dan de redelijk nieuwe regionale premier Pere Aragonés van Catalonië die het hoogste jaarsalaris van Spanje heeft van 130.250,60 euro. 

De regiopremier van Baskenland is Iñigo Urkullu en hij heeft een jaarsalaris van 106.778,14 euro gevolgd door Isabel Díaz Ayuso van de Madrid regio met 103.090,32 euro. Op de vierde plaats bij de regionale premiers staat Javier Lambán van Aragón met 87.872,16 euro gevolgd door Concha Andreu van de kleinste autonome regio La Rioja met 85.871,18 euro.

Alberto Núñez Feijóo verdient jaarlijks 84.894,26 euro als regiopremier van Galicië terwijl Ximo Puig van de Valencia regio 83.648,40 euro als jaarsalaris heeft en Emiliano García Page van Castilla-La Mancha 83.531,14 euro verdient. Guillermo Fernández Vara van Extremadura heeft een jaarsalaris van 81.506,78 euro gevolgd door Ángel Victor Torres van de Canarische Eilanden met een salaris van 76.823,81 euro.

Miguel Ángel Revilla van Cantabrië heeft een jaarsalaris van 76.567,54 euro en Fernando López Miras van de Murcia regio verdient jaarlijks 75.670,00 euro terwijl María Chivite van Navarra 75.262,04 euro verdient. Alfonso Fernandez Mañueco van Castilië en Léon heeft een salaris van 74.857,92 euro, Adrián Barbón van Asturië verdient 69.128,62 euro en Francine Armengol van de Balearen eilanden heeft een jaarsalaris van 69.084,68 euro terwijl Juanma Moreno van Andalusië een jaarsalaris heeft van 69.243,84 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.