Skistations Spaanse Pyreneeën heropenen na 18 maanden van bijna totale stilte

Skistations Spaanse Pyreneeën heropenen na 18 maanden van bijna totale stilte
Beeld: Aragon Turismo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Na een lange pauze, veroorzaakt door de corona-pandemie, bereiden de skistations in de Pyreneeën zich voor op een nieuw winterseizoen. De toeristische sector kijkt met optimisme naar de heropening. Er is zin om te skiën, en het gaat relatief goed met de corona-cijfers.

In Maart 2019 viel in bijna in alle skistations de activiteit stil en ook het seizoen daarna kwam het leven er niet terug op gang. Enkel het skistation van Astún in de provincie Huesca (Aragón) opende kortstondig de deuren in 2020. Na 1,5 jaar stilte, begint het mechanisme van de skistations nu al te draaien, ook al duurt het nog minstens twee maanden voor er genoeg sneeuw ligt.

Heel wat bedrijven kijken positief naar het komende seizoen. Enerzijds zijn de cijfers goed, waardoor nieuwe maatregelen onwaarschijnlijk lijken. Anderzijds toonde de zomer dat de toeristische sector weer op bijna volle kracht kan draaien. Tot slot is er ook veel zin om wintersport te beoefenen na 1,5 jaar stilzitten. Enkel de sneeuw ontbreekt dus nog. Maar ook daar zijn de voorspellingen positief, ook al zijn dat soort langetermijnvoorspellingen natuurlijk altijd met een korreltje zout te nemen.

Het skistation van Candanchu, dat maandag een akkoord bereikte om deze winter te openen, werkt nu al zonder ophouden om in december op volle toeren te draaien. De eerste dagen gaat het er vooral om alles af te stoffen. De liften werden in gang gezet, de sneeuwkanonnen getest en de skipistes gecontroleerd.

Een andere belangrijke kant van de zaak is de commerciële. “We proberen allerhande deals en akkoorden af te sluiten om een interessant product in de markt te zetten”, vertelt de woordvoerder van Candanchu. Dit jaar zal er helaas geen Ski Pirineos pas zijn om in alle stations in Aragón mee te skiën, wel werken verschillende stations combitickets uit. 

Het is nu af te wachten of het seizoen 2021/2022 effectief zo positief uitdraait als verwacht wordt. Wie terug zin heeft in een vakantie op de latten, kan alvast het aanbod in de Spaanse Pyreneeën bekijken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.