Search
menu
Search

Nieuw ‘cruapàn’ brood in Spanje is een TikTok-succes: brood-croissant combinatie

Nieuw ‘cruapàn’ brood in Spanje is een TikTok-succes: brood-croissant combinatie
Beeld: @BimboEsp / twitter

Nieuw ‘cruapàn’ brood in Spanje is een TikTok-succes: brood-croissant combinatie

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het schijnt in Spanje een hit te zijn, zo erg dat het ‘cruapàn’ bijna nergens meer te vinden is in de supermarkten. Het gaat om een nieuwe product van de Spaanse broodbakker Bimbo en wat eigenlijk een combinatie is van gewoon brood (pan) van buiten en croissant (cruasán) van binnen. De Tik-Tok-video’s die praten over dit nieuwe Bimbo-product hebben meer dan 5,5 miljoen bezichtigingen en duizenden opmerkingen.

Enkele jaren geleden werd de bakkerswereld op zijn kop gezet toen vanuit de Verenigde Staten de ‘cronut’ kwam overwaaien, een combinatie van een croissant met een donut (een ronde croissant met een gat in het midden dus). En nu is er weer een nieuwe rage ontstaan maar dan in Spanje.

Het is het Spaanse bedrijf Bimbo dat de ‘cruapàn’ op de markt heeft gebracht. Het gaat daarbij dus om een combinatie van gewoon wit maar zoet brood met een croissant. Zoals zo vaak met dit soort trends is de croissant-brood combinatie als warme broodjes verspreid via social media en met name Tik-Tok waar meer dan 5,5 miljoen keer naar video’s met de hashtag #cruapàn is gekeken.

Iedereen wil de ‘cruapàn’ proberen en er wordt veel naar gezocht in de supermarkten in Spanje. Maar deze nieuwe brood-croissant combinatie schijnt niet overal te koop te zijn en als dat wel zo is dan is de ‘creapan’ vaak al meteen uitverkocht.

Maar terwijl de Tik-Tokkers vol lof zijn over het ‘cruapàn’, is er ook kritiek want Bilbo heeft een nieuw ongezond product uitgebracht want de ‘cruapàn’ is een caloriebom met suiker en palmolie. Anderen hebben opmerkingen dat de ‘cruapàn’ eigenlijk een nieuwe versie van de Franse ‘brioche’ is.

@yasminacg14 Que es esta FANTASÍA POR FAVOOOOR🤤 TENÉIS que probarlo😂 IG:YASMINACARDENAL #fypシ #viral #parati #fyp #cruasan #cruapan #productos #food #foodie #foodporn ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey
@dayi.sweet #Cruapan: el resultado del amor entre el #croissant y el pan. 🤤 Muero de amor yo. Esta es mi #frenchtoast otoñal. #frenchtoastrecipe #tostadafrancesa #tostadafrancesaconqueso #frenchtoastsandwich ♬ Original Sound – Unknown
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?