Man meldt zich zonder kleding bij eigen exhibitionisme rechtszaak in Valencia

Man meldt zich zonder kleding bij eigen exhibitionisme-rechtszaak in Valencia
Beeld: Video / screenshot

Man meldt zich zonder kleding bij eigen exhibitionisme rechtszaak in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een 29-jarige man heeft geprobeerd zonder kleding en alleen met schoenen en sokken het gerechtsgebouw in Valencia binnen te komen. De man in kwestie moest zich melden om een proces tegen hem bij te wonen wegens exhibitionisme in Valencia. Volgens zijn advocaat is het niet obsceen om naakt rond te lopen want dat oefent ideologische vrijheid uit.

De naturist in kwestie is de 29-jarige Alejandro Colomar die zich moest melden in een rechtszaak tegen hem wegens het naakt rondlopen op straat in Valencia. De man heeft al eerder boetes gekregen voor een totaalbedrag van 3.000 euro maar hij blijft vasthouden bij zijn principes dat het niet verboden is om zonder kleding rond te lopen op straat, iets wat ook zijn advocaat heeft bevestigd, naaktlopen is geen misdaad.

Weliswaar presenteerde Alejandro zich zonder kleding bij de Ciudad de la Justicia de Valencia, diverse Guardia Civil en Policía Nacional agenten konden voorkomen dat hij naakt de rechtbank binnen kon komen. De man moest zich dan ook aankleden en als hij dat niet zou doen of als hij binnen weer zijn kleding uit zou doen, zou hij opnieuw beboet worden vanwege een misdaad. Op dat moment was er namelijk ook een minderjarige aanwezig in de rechtszaal.

De meeste sancties die worden opgelegd in een geval zoals dat van naturist Alejandro, zijn meestal niet strafrechtelijk maar voor overtreding van artikel 37 van de zogenaamde ‘Ley Mordaza’ die obsceen exhibitionisme bestraft als het geen misdaad is, dat wil zeggen wanneer het niet in het bijzijn van minderjarigen plaatsvindt.

Ga naar de inhoud