Spaanse ‘Bond-girl’ schittert in Netflix-film ‘Blonde’ over Marilyn Monroe

Spaanse ‘Bond-girl’ schittert in Netflix-film ‘Blonde’ over Marilyn Monroe
Beeld: Netflix

Spaanse ‘Bond-girl’ schittert in Netflix-film ‘Blonde’ over Marilyn Monroe

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 28 september is op Netflix de nieuwste film te zien die waarschijnlijk zal uitgroeien tot de meest bekeken film de komende weken of maanden en wie weet misschien wel van het hele jaar. De Spaanse actrice Ana de Armas, die ook al schitterde in de laatste James Bond film en ‘The Gray Man’, speelt de hoofdrol van niemand minder dan Norma Jean, beter bekend als Marilyn Monroe, in de film ‘Blonde’. Onderaan dit artikel is de trailer te zien van ‘Blonde’.

Het gaat bij ‘Blonde’ niet om een biopic of documentaire maar om een fictieve film over de Hollywoodicoon Marilyn Monroe. De Netflix-film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Carol Oates en zoekt de grenzen op tussen fictie en waarheid over Norma Jean alias Marilyn Monroe. 

Weliswaar is niet iedereen die de film al gezien heeft tevreden over het werk van regisseur Andrew Dominik maar over de rol van de Spaanse actrice Ana de Armas is iedereen te spreken. Ana de Armas heeft recent nog de hoofdrol gespeeld in een ander Netflix-succes ‘The Gray Man’ en speelde daarvoor samen met Ben Affleck in ‘Deep water’ en natuurlijk samen met Daniel Craig in de laatste James Bond film ‘No Time to Die’.

Verhaal ‘Blonde’

Het verhaal van ‘Blonde’ speelt zich natuurlijk af in Hollywood in de jaren 50. Ondanks haar tragische jeugd, weet Norma Jeane Mortenson het te schoppen tot filmster. Ze wordt wereldberoemd onder de naam Marilyn Monroe en groeit uit tot een waar sekssymbool. Maar de schone schijn op het witte doek staat in schril contrast met de liefdesproblemen, uitbuiting, machtsmisbruik en drugsverslaving waarmee ze in haar privéleven geconfronteerd wordt.

Wil je na het zien van de Netflix-film ‘Blonde’ ook het boek lezen, dan kun je dat HIER bestellen. Helaas is het boek niet in het Nederlands verschenen dus zal je een andere taal moeten kiezen.

Ga naar de inhoud