Deze familie uit Málaga wil alle 103 dorpen in de provincie bezoeken

Deze familie uit Málaga wil alle 103 dorpen in de provincie bezoeken
Beeld: @103pueblosmalaga / instagram

Deze familie uit Málaga wil alle 103 dorpen in de provincie bezoeken

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke zaterdag stappen Dani, Estela en hun twee kinderen, Sara en Hugo, in hun auto om hun doel te bereiken: de 103 dorpen van de provincie Málaga bezoeken. Dit avontuur begonnen ze na de pandemie in 2020 en tot nu toe hebben ze al 64 dorpen in de provincie bezocht.

“Ik ben een echte Malagueño, ik hou van Málaga, en ik wilde dat mijn kinderen hun provincie en haar dorpen zouden leren kennen voordat ze naar het buitenland zouden reizen, want er zijn mensen die het Caribisch gebied kennen, maar niet Ronda”, legt Dani uit, de initiatiefnemer van dit familie-avontuur. Met dit initiatief willen deze ouders ook het lege Spanje, de dorpen en hun inwoners in de kijker zetten. Er zijn veel mooie dorpen die erkenning verdienen.

Het idee ontstond al 15 jaar geleden, toen er nog maar 101 dorpen waren, maar na de pandemie zag Dani dat de kinderen ouder werden en zei hij: laten we nu beginnen. Na de lockdown gingen ze aan de slag en bezochten ze hun eerste dorp, Nerja, in september 2020, om goed te beginnen.

In het begin was het idee niet om alles op sociale media te delen, maar inmiddels hebben ze duizenden volgers, vooral op Instagram. Nu zijn hun kanalen een complete toeristische gids over elk hoekje van de meer dan 60 dorpen die ze hebben bezocht. Iedereen kan er eenvoudig toegang toe krijgen door de naam van het dorp te volgen met de hashtag “#103”.

De reizigers hebben al 64 dorpen bezocht en ze hebben het plan om in vier jaar (2024) klaar te zijn, maar ze denken dat ze het dit jaar kunnen halen. Na de behaalde 103 dorpen is het avontuur van deze Malagueño-familie nog niet afgelopen. Zoals gebruikelijk in Spanje heeft elk dorp zijn eigen feest en in Málaga wil deze reizende familie de meer dan 100 feesten leren kennen, en uiteraard delen met de duizenden volgers op social media.

Ga naar de inhoud