Dit zijn de 7 plattelands wonderen 2019 van Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Dit zijn de 7 plattelands wonderen 2019 van Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er waren 20 finalisten die meededen aan de wedstrijd van het online vakantiewoning platform HomeAway ‘7 Maravillas Rurales de España 2019’. In die wedstrijd werden de 7 mooiste op het platteland (rural) gelegen dorpen gezocht. Het is de achtste keer dat HomeAway deze wedstrijd organiseert waar iedereen aan mee kon doen.

Uiteindelijk hebben de bezoekers van HomeAway een keuze gemaakt en heeft het online verhuurplatform een lijst kunnen samenstellen van de 7 (van de 20 kandidaten) mooiste plattelands wonderen ofwel ‘maravillas rurales’. 

Volgens HomeAway hebben opnieuw duizenden mensen meegedaan aan de wedstrijd waar men een van de drie prijzen kon winnen van een verblijf via HomeAway ter waarde van 500, 300 of 200 euro.

Hieronder de 7 winnaars wat absoluut niet wil zeggen dat de overige kandidaten van de top deelnemende 20 dorpen niet de moeite waard zijn. En dan nog maar niet te spreken over al die andere plattelandsdorpen in heel Spanje die niet in dit lijstje voorkomen.

1. Cehegín (Murcia)

De in 1982 uitgeroepen tot historisch-artistiek oude binnenstad zal doorslaggevend geweest zijn om de nummer één te worden in deze lijst. Ook de ambachtelijke markt ‘El Mesoncic’, de grotschilderingen uitgeroepen tot werelderfgoed of de wandelroutes om de natuurlijke landschappen te ontdekken zijn belangrijk geweest bij de beoordeling. (15,7% van de stemmen)

2. Puebla de Sanabria (Zamora)

Dit in de provincie Zamora gelegen dorp in Castilla y León is een genot om te bezoeken en om over de oude straten en door smalle steegjes te lopen, de oude muren en het kasteel te bezoeken en met de vriendelijke inwoners te praten terwijl men op een terrasje zit. En dat alles op steenworp afstand van het natuurpark Parque Natural del Lago de Sanabria. (14,4% van de stemmen)

3. Zafra (Badajoz)

Veel mensen kennen het dorp Zafra als ‘la Sevilla Chica’ ofwel het kleine Sevilla maar feit is dat de monumenten die in dit dorp in Extremadura te zien zijn op zich al de moeite waard zijn voor een bezoek, overigens net zoals de hele regio Extremadura. (9,6% van de stemmen)

4. Cantavieja (Teruel)

‘Teruel existe’ ofwel Teruel bestaat, dat weet men nu inmiddels wel in Spanje maar deze provincie in de regio Aragón was gedurende veel jaren een onbekende. Daar is nu verandering in gekomen dankzij dorpen zoals Cantavieja dat een perfecte combinatie biedt van monumenten, geschiedenis en natuurschoon. (8,2% van de stemmen)

5. Estella (Navarra)

Estella is een van de mooiste dorpen van de autonome regio Navarra. Dit dorp bevindt zich langs de Camino de Santiago en dus wordt het veel bezocht door pelgrimgangers die genieten van o.a. de Puente de la Cárcel brug, het oude centrum en de Santo Sepulcro. (7,3% van de stemmen)

6. Tazones (Asturië)

Het is lastig om een dorp te kiezen in Asturië dat op deze lijst moet staan maar in dit geval heeft men toch gekozen voor het dorp Tazones. Dit aan de Cantabrische Zee gelegen dorp is nu een van de 7 plattelands wonderen maar het staat ook al enige tijd op de lijst van Los Pueblos más Bonitos de España. (5,5% van de stemmen)

7. Bárcena Mayor (Cantabrië)

Voor veel mensen is het Groene Spanje een onbekend terrein maar dat is geheel onterecht. In Cantabrië bijvoorbeeld zijn tientallen mooie dorpen te vinden waaronder Bárcena Mayor, een prachtig dorp gelegen in het Parque Natural Saja-Besaya en de ideale plaats om tot rust te komen (behalve in juli en augustus). 4,2% van de stemmen.

Ga naar de inhoud