Rijke inwoners en grote bedrijven gaan meer belasting betalen in Spanje

Rijke inwoners en grote bedrijven gaan meer belasting betalen in Spanje
Beeld: La Moncloa

Rijke inwoners en grote bedrijven gaan meer belasting betalen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De plannen om de belasting voor bepaalde groepen te verhogen in Spanje vormen onderdeel van het regeerakkoord voor de vorming van de coalitieregering tussen de PSOE en Unidas-Podemos. Het idee van met name Unidas-Podemos om de rijken in Spanje iets meer te laten betalen is niet nieuw maar was en is nog steeds een onderwerp van gesprek.

Bij de onderhandeling voor de Staatsbegroting 2021 (Presupuestos Generales del Estado (PGE)) die nog goedgekeurd moet worden in het parlement, hebben in ieder geval de twee coalitiepartijen PSOE en Unidas-Podemos overeenstemming bereikt.

De loonbelasting voor de rijken gaat omhoog in Spanje. Het gaat om de ‘Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas’ of afgekort IRPF. Deze gaat voor personen die meer dan 200.000 euro verdienen met 3% omhoog van 23% naar 26%% en voor degene die meer dan 300.000 euro verdienen met 2% omhoog van 45% naar 47%.

De vermogensbelasting van meer dan 10 miljoen euro gaat ook met 1% omhoog van 2,5% naar 3,5%. Grote bedrijven moeten ook meer gaan betalen waarbij dat een effect zal hebben op 0,12% van de bedrijven.

Al met al gaat het nog niet eens over 0,17% van de totale belastingbetalende bevolking in Spanje of zo’n 36.194 rijke inwoners wat betreft de IRPF dus voor de grote middenklasse en daaronder is er niets aan de hand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.