De beste bakker ter wereld komt uit Sevilla in Spanje

De beste bakker ter wereld komt uit Sevilla in Spanje
Beeld: El Horno de Vélez

De beste bakker ter wereld komt uit Sevilla in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Dinsdag vond de World Baker 2021 verkiezing plaats en de eerste positie is voor de tweede keer naar Spanje gegaan. Dit jaar is de Spaanse bakker Domi Vélez uit Lebrija in de provincie Sevilla de beste bakker ter wereld geworden waarmee hij andere kandidaat-bakkers uit Taiwan, China en IJsland achter zich liet.

De 43-jarige bakker Domi Vélez is door de International Union of Bakers and Confectioners tijdens de telematische verkiezing World Baker 2021 in München tot beste bakker ter wereld gekozen. Het nieuws werd in de Casa de Cultura in Lebrija (Sevilla) uitbundig gevierd door familieleden, vrienden en de trouwe klanten van de bakkerij El Horno de Vélez.

Domi Vélez is daarmee de tweede Spaanse bakker ooit die gekozen is tot beste bakker ter wereld. Dat gebeurde in 2017 ook al met de Catalaanse bakker Jordi Moreno en nu dus met de Andalusische bakker Domi Vélez die in juni 2021 door het Spaanse Confederación Española de Organizaciones de Panadería (Ceopan) werd voorgedragen als Spaanse kandidaat voor de wereld verkiezing.

Domi omschrijft zichzelf als een ‘panadero 2.0’ wat zoveel betekent als een traditionele bakker met een modern tintje en aangepast aan de huidige tijd. Hij heeft zichzelf opnieuw uitgevonden in het bakkersvak met behulp van de traditie gemengd met nieuwe ideeën om zo ambachtelijke en natuurlijke ‘panes de autor’ te maken zonder enige toevoeging of kunstmatige elementen.

Een van Domi’s bekendste broden is het diepblauw gekleurde vlindererwt-bloem ciabatta brood met gedroogde geïnfuseerde bloemen die 24 uur gefermenteerd zijn. Het is een brood met een ongelooflijke smaak en visueel erg opvallend. Bekijk HIER foto’s van het hele broden-assortiment.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.