De beste bakker ter wereld komt uit Sevilla in Spanje

De beste bakker ter wereld komt uit Sevilla in Spanje
Beeld: El Horno de Vélez

De beste bakker ter wereld komt uit Sevilla in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dinsdag vond de World Baker 2021 verkiezing plaats en de eerste positie is voor de tweede keer naar Spanje gegaan. Dit jaar is de Spaanse bakker Domi Vélez uit Lebrija in de provincie Sevilla de beste bakker ter wereld geworden waarmee hij andere kandidaat-bakkers uit Taiwan, China en IJsland achter zich liet.

De 43-jarige bakker Domi Vélez is door de International Union of Bakers and Confectioners tijdens de telematische verkiezing World Baker 2021 in München tot beste bakker ter wereld gekozen. Het nieuws werd in de Casa de Cultura in Lebrija (Sevilla) uitbundig gevierd door familieleden, vrienden en de trouwe klanten van de bakkerij El Horno de Vélez.

Domi Vélez is daarmee de tweede Spaanse bakker ooit die gekozen is tot beste bakker ter wereld. Dat gebeurde in 2017 ook al met de Catalaanse bakker Jordi Moreno en nu dus met de Andalusische bakker Domi Vélez die in juni 2021 door het Spaanse Confederación Española de Organizaciones de Panadería (Ceopan) werd voorgedragen als Spaanse kandidaat voor de wereld verkiezing.

Domi omschrijft zichzelf als een ‘panadero 2.0’ wat zoveel betekent als een traditionele bakker met een modern tintje en aangepast aan de huidige tijd. Hij heeft zichzelf opnieuw uitgevonden in het bakkersvak met behulp van de traditie gemengd met nieuwe ideeën om zo ambachtelijke en natuurlijke ‘panes de autor’ te maken zonder enige toevoeging of kunstmatige elementen.

Een van Domi’s bekendste broden is het diepblauw gekleurde vlindererwt-bloem ciabatta brood met gedroogde geïnfuseerde bloemen die 24 uur gefermenteerd zijn. Het is een brood met een ongelooflijke smaak en visueel erg opvallend. Bekijk HIER foto’s van het hele broden-assortiment.

Ga naar de inhoud