Spaanse fotograaf legt de passievolle kus op straat vast in Spanje

Spaanse fotograaf legt de passievolle kus op straat vast in Spanje
Beeld: Freepik

Spaanse fotograaf legt de passievolle kus op straat vast in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens de corona-crisis en de daarbij horende maatregelen waaronder het mondkapje en de 1,5 meter afstand, was het voor veel inwoners van Spanje moeilijk om de traditionele passionele momenten te handhaven. Maar nu het beter lijkt te gaan in Spanje en er minder maatregelen zijn, zijn de kussende stelletjes weer te zien. Fotograaf Daniel Ochoa de Olza maakte een fotoreportage voor de Nederlandse Volkskrant.

Spanje is passie … dat zie en hoor je bij de flamenco, bij het stierenvechten, bij het voetbal en op straat bij verliefde mensen. Want als de Spanjaarden erg goed in zijn dan is dat wel het passievolle kussen op straat waarbij het hen niets uitmaakt wie dat kan zien. En een ding weten we zeker, het onbeschaamd zoenen op straat kunnen de Spaanse jongeren toch echt beter dan de Nederlandse of Belgische leeftijdsgenoten.

Maar blijkbaar was een coronavirus genoeg om de op straat zoenende mensen binnen te houden en het straatbeeld voor anderhalf jaar te veranderen. Even leek het erop dat de zoenende jongeren op straat niet meer te zien zouden zijn maar met de verbetering van de pandemie en de versoepeling van veel maatregelen, kwamen ook de passievol zoenende stelletjes weer terug op straat.

De Spaanse fotograaf Daniel Ochoa de Olza heeft in een aantal straatfoto’s de zoenende mensen op straat in Spanje vastgelegd als een overwinning van het coronavirus en bewijs dat de liefde op straat blijft bestaan.

Bekijk alle foto’s HIER op de speciale pagina van de internetversie van De Volkskrant.

Ga naar de inhoud