De Spectaculaire wandeltocht langs zeven gletsjermeren op de grens met Spanje en Frankrijk

De Spectaculaire wandeltocht langs zeven gletsjermeren op de grens met Spanje en Frankrijk
Beeld: Canva

De Spectaculaire wandeltocht langs zeven gletsjermeren op de grens met Spanje en Frankrijk

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Het berglandschap van de Pyreneeën op de grens tussen Frankrijk en Spanje heeft veel te bieden. Op grote hoogte spiegelen stille gletsjermeren de hoogste toppen. Een perfecte harmonie waar de ervaren wandelaar van kan genieten. We stellen je een bijzondere wandeling voor die langs zeven zo een meren leidt.

‘La ruta de los siete Lagos’ ofwel ‘de route van de zeven meren’ zo heet de wandeling wiens naam alles al zegt. In totaal is ze 14 kilometer lang. Ze staat ook bekend als ‘La ruta de los siete ibones’, want onder die naam (ibones) kent men de gletsjermeren in Aragón. Je loopt ze wel best buiten het sneeuwseizoen.

De wandeling begint vlakbij het skistation van Astún binnen het grondgebied van de gemeente Jaca. Daar nemen we de stoeltjeslift naar Truchas. Op minder dan 10 minuten stijgen we zo tot op 2.144 meter hoogte. Eens boven loopt de route meteen langs het Ibón de Truchas (forellen).

Op 20 minuten verder ligt het Ibón de Escalar. We bevinden ons nog steeds op Spaans grondgebied, maar voor het volgende meer moeten we naar Frankrijk, meer bepaald treden we het Franse Nationale Park van de Pyreneeën binnen. Op dit punt zijn er twee opties om verder te wandelen. De langste voert langs de Pico de Los Monjes, de kortste is een stuk eenvoudiger en veel minder lang. Voor onze neus ontvouwen zich hier de meren van Ayous: het Lac Bersau, Lac Casterau, Lac Gentau, Lac Roumassot en het Lac du Miey.

Als kers op de taart staan we hier oog in oog met de indrukwekkende Midi d’Ossau, een berg van 2.884 meter hoog die erg populair is onder Alpinisten. Uiteindelijk komen we weer bij ons beginpunt aan waar we de stoeltjeslift terug naar beneden kunnen nemen.

Ga naar de inhoud