Kerstmis nadert dus pas op met aanschaffen van huisdier via internet in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Kerstmis nadert dus pas op met aanschaffen van huisdier via internet in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Helaas zal het dit jaar weer gaan gebeuren en hoe vaak experts en Spaanse kranten erover zullen schrijven, ouders nemen toch vaak de beslissing om de wens van hun kind om een huisdier te krijgen van Papa Noel of de Reyes Magos in vervulling te laten gaan. Terwijl de feestdagen eraan komen neemt het aantal twijfelachtige advertenties op internet toe en zullen er helaas weer vele honderden tot duizenden honden, katten en hamsters via zogenaamde fokkers verkocht gaan worden.

Bijna elk kind wil wel een huisdier en bijna alle ouders willen graag dat hun kind gelukkig is. Met de Kerst en Driekoningen is het dan ook helaas de normaalste zaak om een hond, kat of hamster of elk ander lief huisdier aan te schaffen en cadeau te doen. Uiteraard dient het daarbij om een puppy te gaan want die zijn zo schattig. Maar puppy’s worden groot en dan komen ook de problemen.

“Un animal no es un juguete” ofwel een dier is geen speelgoed is de meest gehoorde kreet van dierenbeschermers die elk jaar weer moeten toezien hoe kinderen een huisdier krijgen die in veel (maar natuurlijk niet alle) gevallen na enkele maanden weer wordt weggedaan omdat het kind geen interesse meer heeft. Veel van deze dieren eindigen dan in een asiel of opvangcentrum in de hoop dat er iemand is die het beestje komt adopteren. In het ergste geval worden ze in de natuur losgelaten of …

De meeste van deze huisdieren moeten zo goedkoop mogelijk worden aangeschaft en internet is de beste plaats om dat te doen. Via smartphone apps als Wallapop of websites als milanuncios en andere websites met advertenties worden er duizenden puppy’s aangeboden. Het probleem is echter dat men niet weet waar deze dieren vandaan komen en in welke omstandigheden ze gefokt en gehouden worden.

Er zijn veel mensen die een hond of kat via internet bestellen waarna het dier per post van een kant van Spanje naar de andere kant van het land verstuurd wordt zonder dat er echt contact is geweest tussen de verkoper en koper. Het wordt dan ook aangeraden om naar een fokker te gaan, de dieren te bekijken, te onderzoeken hoe de dieren leven en verzorgd worden etc.

En ondanks de waarschuwingen zullen er helaas dit jaar met de feestdagen weer honderden tot duizenden huisdieren als geschenk gegeven worden aan kinderen waarbij te hopen is dat deze een gelukkig leven zullen hebben bij hun nieuwe familie maar waarbij men bijna met zekerheid kan zeggen dat een groot deel van deze dieren slechts korte tijd van hun nieuwe familie kunnen genieten.

Ga naar de inhoud