skip to Main Content
Spanje heeft een eigen superheld met Superlópez
Archieffoto

Spanje heeft een eigen superheld met Superlópez

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen weekend ging de nieuwe Spaanse bioscoopfilm Superlópez met de acteur Dani Rovira in première. Naast het feit dat Spanje nu eindelijk (naast Torrente) op het witte doek een eigen superheld heeft, was het ook meteen het grootste succes dit jaar van een bioscoopfilm in Spanje. Gedurende het eerste weekend wist de film 377.000 mensen naar de bioscoop te lokken waarmee 2,3 miljoen euro werd opgehaald.

Superlópez is een bioscoopfilm geregisseerd door Javier Ruiz Caldera met als hoofdrolspeler de komiek Dani Rovira, bekend van o.a. Ocho apellidos Vascos en Ocho apellidos Catalanes. Het is de verfilming van een stripboek personage die 45 jaar geleden werd geboren door de striptekenaar Jan (Juan López Fernández). Naast Dani Rovira zijn er ook rollen voor Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc y Gracia Olayo.

De bioscoopfilm ging afgelopen vrijdag in première in 415 cinemas waar de film te zien was op 617 schermen. Gedurende het openingsweekend wist Superlópez 377.000 mensen naar de bioscoop te halen en werd er 2,3 miljoen euro omgezet. Dat is meteen het grootste succes dit jaar voor een bioscoopfilm tijdens een openingsweekend.

Stripheld

¿Es un pájaro? ¿Es un avión? No, es Superlópez. De Spaanse superheld was in 1973 het antwoord van striptekenaar Juan López Fernández (in het kort Jan) op de Amerikaanse Superman. Superlópez kwam net zoals Superman met een ruimteschip op deze aarde terecht en belandde in dit geval in Spanje. De speciale baby (met de typische snor) was afkomstig van de planeet Chitón (en niet Krypton) en werd geadopteerd door de familie López. In totaal verschenen er 70 stripalbums en werd het 45 jaar na de geboorte van de superheéroe español tijd voor een bioscoopfilm.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken