Spanje heeft een eigen superheld met Superlópez

Spanje heeft een eigen superheld met Superlópez
Beeld: Archieffoto

Spanje heeft een eigen superheld met Superlópez

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen weekend ging de nieuwe Spaanse bioscoopfilm Superlópez met de acteur Dani Rovira in première. Naast het feit dat Spanje nu eindelijk (naast Torrente) op het witte doek een eigen superheld heeft, was het ook meteen het grootste succes dit jaar van een bioscoopfilm in Spanje. Gedurende het eerste weekend wist de film 377.000 mensen naar de bioscoop te lokken waarmee 2,3 miljoen euro werd opgehaald.

Superlópez is een bioscoopfilm geregisseerd door Javier Ruiz Caldera met als hoofdrolspeler de komiek Dani Rovira, bekend van o.a. Ocho apellidos Vascos en Ocho apellidos Catalanes. Het is de verfilming van een stripboek personage die 45 jaar geleden werd geboren door de striptekenaar Jan (Juan López Fernández). Naast Dani Rovira zijn er ook rollen voor Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc y Gracia Olayo.

De bioscoopfilm ging afgelopen vrijdag in première in 415 cinemas waar de film te zien was op 617 schermen. Gedurende het openingsweekend wist Superlópez 377.000 mensen naar de bioscoop te halen en werd er 2,3 miljoen euro omgezet. Dat is meteen het grootste succes dit jaar voor een bioscoopfilm tijdens een openingsweekend.

Stripheld

¿Es un pájaro? ¿Es un avión? No, es Superlópez. De Spaanse superheld was in 1973 het antwoord van striptekenaar Juan López Fernández (in het kort Jan) op de Amerikaanse Superman. Superlópez kwam net zoals Superman met een ruimteschip op deze aarde terecht en belandde in dit geval in Spanje. De speciale baby (met de typische snor) was afkomstig van de planeet Chitón (en niet Krypton) en werd geadopteerd door de familie López. In totaal verschenen er 70 stripalbums en werd het 45 jaar na de geboorte van de superheéroe español tijd voor een bioscoopfilm.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.