Spanje heeft een eigen superheld met Superlópez

Spanje heeft een eigen superheld met Superlópez
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen weekend ging de nieuwe Spaanse bioscoopfilm Superlópez met de acteur Dani Rovira in première. Naast het feit dat Spanje nu eindelijk (naast Torrente) op het witte doek een eigen superheld heeft, was het ook meteen het grootste succes dit jaar van een bioscoopfilm in Spanje. Gedurende het eerste weekend wist de film 377.000 mensen naar de bioscoop te lokken waarmee 2,3 miljoen euro werd opgehaald.

Superlópez is een bioscoopfilm geregisseerd door Javier Ruiz Caldera met als hoofdrolspeler de komiek Dani Rovira, bekend van o.a. Ocho apellidos Vascos en Ocho apellidos Catalanes. Het is de verfilming van een stripboek personage die 45 jaar geleden werd geboren door de striptekenaar Jan (Juan López Fernández). Naast Dani Rovira zijn er ook rollen voor Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc y Gracia Olayo.

De bioscoopfilm ging afgelopen vrijdag in première in 415 cinemas waar de film te zien was op 617 schermen. Gedurende het openingsweekend wist Superlópez 377.000 mensen naar de bioscoop te halen en werd er 2,3 miljoen euro omgezet. Dat is meteen het grootste succes dit jaar voor een bioscoopfilm tijdens een openingsweekend.

Stripheld

¿Es un pájaro? ¿Es un avión? No, es Superlópez. De Spaanse superheld was in 1973 het antwoord van striptekenaar Juan López Fernández (in het kort Jan) op de Amerikaanse Superman. Superlópez kwam net zoals Superman met een ruimteschip op deze aarde terecht en belandde in dit geval in Spanje. De speciale baby (met de typische snor) was afkomstig van de planeet Chitón (en niet Krypton) en werd geadopteerd door de familie López. In totaal verschenen er 70 stripalbums en werd het 45 jaar na de geboorte van de superheéroe español tijd voor een bioscoopfilm.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Zodra de film op Netflix is of in de winkel ligt gaat ik hem zeker kijken, lijkt me een hele grappige film.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.