Duizenden handtekeningen voor beschermende honden mishandelde vrouwen

Oeps ... foto ontbreekt!

Duizenden handtekeningen voor beschermende honden mishandelde vrouwen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn meer dan 276.000 personen die door middel van een handtekening hebben aangegeven dat zij willen dat er een wetswijziging komt zodat mishandelde vrouwen een hond ter bescherming kunnen krijgen. Om dat te kunnen realiseren dient eerst de wet te worden aangepast en dient men deze honden te zien als ‘perro de asistencia’ net zoals blindengeleidehonden.

Op maandag gingen miljoenen vrouwen in Spanje de straten op om tijdens de ‘Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer’ te strijden voor hun rechten en om verdere mishandeling en doding van vrouwen te voorkomen en de huidige situatie aan te kaarten. 

Helaas werd deze dag verpest nadat bekend werd dat een vrouw om het leven was gebracht op Tenerife en de woordvoerder van de extreemrechtse partij VOX die blijft negeren dat zoiets als partnergeweld bestaat terwijl er dit jaar alweer 51 vrouwen door hun partner om het leven zijn gebracht.

Op die dag werd ook bekend dat er meer dan 276.000 handtekeningen zijn verzameld om de wet te wijzigen zodat honden als bescherming kunnen dienen voor mishandelde vrouwen. Het idee is dat een vrouw op die manier met een beschermende hond veilig over straat kan lopen en niet elke keer achterom hoeft te kijken of elk moment van de dag hoeft te vrezen voor haar leven en dat van haar kinderen.

Het gaat in dit geval om speciale honden die niet aanvallen maar beschermen, om aanvallers af te schrikken en om mishandelde vrouwen die vrezen voor hun levens of die van hun kinderen zelfverzekerdheid en bescherming te geven. Het gaat dus om service honden net zoals blindengeleidehonden en dus moet men de wet aanpassen.

Via twee initiatieven via Change.org zijn er aan de ene kant 223.000 en aan de andere klant 53.000 handtekeningen verzameld. Dit soort honden (perros) wordt ook wel ‘pepos’ genoemd en zijn speciale honden die getraind zijn om vrouwen te beschermen.

Ga naar de inhoud