Duizenden handtekeningen voor beschermende honden mishandelde vrouwen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Duizenden handtekeningen voor beschermende honden mishandelde vrouwen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn meer dan 276.000 personen die door middel van een handtekening hebben aangegeven dat zij willen dat er een wetswijziging komt zodat mishandelde vrouwen een hond ter bescherming kunnen krijgen. Om dat te kunnen realiseren dient eerst de wet te worden aangepast en dient men deze honden te zien als ‘perro de asistencia’ net zoals blindengeleidehonden.

Op maandag gingen miljoenen vrouwen in Spanje de straten op om tijdens de ‘Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer’ te strijden voor hun rechten en om verdere mishandeling en doding van vrouwen te voorkomen en de huidige situatie aan te kaarten. 

Helaas werd deze dag verpest nadat bekend werd dat een vrouw om het leven was gebracht op Tenerife en de woordvoerder van de extreemrechtse partij VOX die blijft negeren dat zoiets als partnergeweld bestaat terwijl er dit jaar alweer 51 vrouwen door hun partner om het leven zijn gebracht.

Op die dag werd ook bekend dat er meer dan 276.000 handtekeningen zijn verzameld om de wet te wijzigen zodat honden als bescherming kunnen dienen voor mishandelde vrouwen. Het idee is dat een vrouw op die manier met een beschermende hond veilig over straat kan lopen en niet elke keer achterom hoeft te kijken of elk moment van de dag hoeft te vrezen voor haar leven en dat van haar kinderen.

Het gaat in dit geval om speciale honden die niet aanvallen maar beschermen, om aanvallers af te schrikken en om mishandelde vrouwen die vrezen voor hun levens of die van hun kinderen zelfverzekerdheid en bescherming te geven. Het gaat dus om service honden net zoals blindengeleidehonden en dus moet men de wet aanpassen.

Via twee initiatieven via Change.org zijn er aan de ene kant 223.000 en aan de andere klant 53.000 handtekeningen verzameld. Dit soort honden (perros) wordt ook wel ‘pepos’ genoemd en zijn speciale honden die getraind zijn om vrouwen te beschermen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.