Het Spaanse woord of zin van de dag (150)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (150)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 27 november

El viernes 27 de noviembre 2020
uitspraak: el bjernes beentiesjette de nobjembre dosmielbeente

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Oefening: Vertaal de onderstaande woorden in het Spaans

  1. Het kantoor
  2. Een huis met een zwembad
  3. Ik zoek een appartement in …………….
  4. Ik wil graag een huis huren in ……….
  5. Ik wil graag een huis kopen met 4 slaapkamers

Doe je mee zondag 29 november om 11:00 uur mee met de Gratis LIVE Spaanse les? Als je ingeschreven staat krijg je ook de opname naderhand toegestuurd. Dit is de link om in te schrijven https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bween (slissende z) fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ga naar de inhoud