Search
menu
Search

Movistar verhoogt vanaf 12 januari de Fusión-tarieven in Spanje

Movistar verhoogt vanaf 12 januari de Fusión-tarieven in Spanje
Beeld: Movistar

Movistar verhoogt vanaf 12 januari de Fusión-tarieven in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De grootste telecomprovider van Spanje Telefonica en het filiaal Movistar heeft aangekondigd vanaf 12 januari 2021 de tarieven voor de Fusión-pakketten te verhogen. Het gaat om een kleine maandelijkse prijsstijging van 2 tot 3 euro maar daar krijgen de klanten wel meer dan het dubbele glasvezel snelheid voor terug, tot 1 Gbit/s.

De Fusión-pakketten van Movistar inclusief vaste huistelefoon, mobiele telefoon + data, glasvezel internet en televisie worden tussen de 2 en 3 euro duurder vanaf 12 januari 2021 terwijl de tarieven voor de pakketten met alleen glasvezel hetzelfde zullen blijven maar wel profijt hebben van de verhoogde internetsnelheid, zo meldt Movistar op vrijdag.

De strategie die Movistar aanhoudt is die van ‘Más por Más’ ofwel ‘Meer voor Meer’ waarbij het er op neerkomt dat je iets meer betaald maar daar ook iets meer voor terugkrijgt.

Vanaf januari biedt Movistar als eerste provider in Spanje glasvezel internet 1 Gbit/s (1 gigabit simetrico) aan wat betekent dat alle klanten die nu 600 Mb/s hebben gecontracteerd naar 1 Gbit/s gaan wat bijna het dubbele aan snelheid is. De klanten met 100 Mb/s zullen naar een snelheid van 300 Mb/s gaan.

Maar die snelheisverbetering komt niet gratis, dat wil zeggen, Movistar verhoogt de 100 Mb/s pakketten met 2 euro maar de klanten krijgen daar 300 Mb/s voor terug. In het geval van de 600 Mb/s pakketten zal de klant 3 euro per maand meer gaan betalen maar wordt de snelheid dus verhoogd naar 1 Gbit/s.

Movistar zal de eerste telecomprovider worden in Spanje met glasvezel internet met een snelheid van 1 Gbit/s nadat het Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) toestemming heeft gegeven. Movistar heeft op dit moment 4,84 miljoen Fusión klanten en deze zullen dus allemaal te maken krijgen met een snelheids- maar ook tarievenverhoging vanaf 12 januari 2021.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?