Formule 1 blijft tot 2026 in Barcelona maar Madrid probeerde dat in te pikken

Formule 1 blijft tot 2026 in Barcelona maar Madrid probeerde dat in te pikken
Beeld: Circuitcat.com

Formule 1 blijft tot 2026 in Barcelona maar Madrid probeerde dat in te pikken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Na veel getouwtrek en interesse van andere circuits en steden in Spanje, is besloten dat het Circuit Barcelona-Catalunya de komende jaren het decor blijft voor de Spaanse Grand Prix. De Generalitat de Catalunya en de Formule 1-leiding hebben het huidige contract verlengd tot en met 2026. Ook de MotoGP blijft tot 2026 in Barcelona. Maar naast Jerez de la Frontera en Aragón probeerde ook Madrid de Formule 1-race naar de Spaanse hoofdstad te halen, iets wat niet in goede aarde is gevallen in Catalonië.

Om de vijf jaar verlenging voor elkaar te krijgen, na twee jaar met korte verlengingen, moet het Circuit bij Montmeló wel een aantal verbeteringen uitvoeren zoals de vernieuwing van de boxes (deuren) en een complete verbouwing van de paddock met toiletten, douches etc.

Na deze bevestiging van de Formule 1 kunnen Barcelona en Catalonië zeker zijn van vijf jaar Formule 1 en MotoGP spektakel op het Circuit Barcelona-Catalunya. Maar het was tot voor kort niet helemaal zeker dat dit door zou gaan want er lagen andere kapers op de kust. Zo wilde het circuit van Jerez de la Frontera (Andalusië) de Formule 1 binnenhalen, net zoals Motorland in Alcañiz (Aragón).

Maar in Catalonië maakt men zich het meest kwaad over de kandidatuur van Madrid want deze regio heeft geen circuit en wilde de Formule 1 waarschijnlijk alleen maar uit het ‘problematische’ Catalonië weghalen als politiek statement. Het idee van Madrid was om bij de IFEMA-expositiehallen een stadscircuit aan te leggen. 

Deze plannen werden echter nooit officieel bevestigd of ontkend door o.a. de burgemeester van de stad Madrid en de regionale premier van de Madrid regio. Andere bronnen zeggen echter dat er wel degelijk contact is geweest tussen madrid en FIA Formula One World Championship.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.