Mercadona verkoopt voor 1,80 euro twee gebakken eieren

Mercadona verkoopt voor 1,80 euro twee gebakken eieren
Beeld: Mercadona & Canva

Mercadona verkoopt voor 1,80 euro twee gebakken eieren

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Als je wel eens in een Spaanse supermarkt komt als Nederlander of Belg, dan zie je vaak andere producten dan in eigen land. Dat is altijd weer een avontuur maar soms zijn producten erg vreemd, ook voor de gemiddelde inwoner van Spanje. Dit keer heeft Mercadona een product in de verkoop gedaan waar men veel over schrijft op social media.

Mercadona verkoopt sinds kort een verpakking met daarin twee gebakken eieren ofwel ‘huevos fritos’. Deze worden voor 1,80 euro verkocht wat toch veel duurder is dan een verpakking van 6 eieren L die bij dezelfde supermarktketen verkocht worden voor 1,30 euro, en dat zijn dus zes gebakken eieren (als je ze zelf maakt). Op de verpakking staat dat de eieren daarna gedurende 30 seconden opgewarmd kunnen worden in de magnetron.

De gebakken eieren worden verkocht als ‘huevos plancha’ van het huismerk Hacendado. Het gaat dus niet zozeer om ‘huevos fritos’, die traditioneel in Spanje bereid worden in een flinke laag olijf- of zonnebloemolie, maar om twee eieren van de grillplaat (plancha). De ingrediënten bestaan uit twee eieren, olijfolie en zonnebloemolie volgens de Baskische producent Lagumar Seas. Als de verpakking gesloten is kan deze twee weken bewaard worden, maar als de verpakking is geopend moeten de eieren binnen 10 uur gegeten worden.

Op social media wordt er gelachen over dit nieuwe product van de Mercadona, maar anderen spreken weer over iets slims van Mercadona. Feit is dat als de grootste en bekendste supermarktketen van Spanje twee gebakken eieren voor 1,80 euro verkoopt, daar ongetwijfeld een marktonderzoek aan vooraf is gegaan en dat er vraag is naar dit product. Klaarblijkelijk zijn er toch veel mensen die geen gebakken eieren kunnen of willen maken.

Ga naar de inhoud