WK-2022: Spanje speelt 1-1 gelijk tegen Duitsland

Beeld: Freepik

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Terwijl iedereen nog napraat in Spanje over de geweldige openingswedstrijd tijdens het WK-2022 van de nationale Spaanse selectie en de 7-0 winst op Costa Rica, was de sfeer zondag iets anders. Spanje stond tegenover Duitsland, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Terwijl Duitsland verrassend de eerste wedstrijd in Groep E tegen Japan verloor, wist Spanje met een historische score van 7-0 te winnen van Costa Rica. Daardoor werd Spanje, op Argentinië na, een van de favorieten om het WK-2022 te winnen. Maar misschien werd iets te vroeg gejuicht.

Tijdens de tweede WK-2022 wedstrijd voor Spanje stond de nationale selectie zondag tegenover Duitsland en werd het na 96 minuten 1-1 gelijkspel. Voor Spanje scoorde Álvaro Morata in minuut 62, maar werd dat na 20 minuten gelijk getrokken door Niclas Füllkrug voor Duitsland. Met deze score blijft Spanje de nummer een van Groep E met 4 punten gevolgd door Japan met 3, Costa Rica met 3 en Duitsland met slechts 1 punt.

De derde wedstrijd voor Spanje in Groep E wordt op donderdag 1 december om 16 uur gespeeld tegen Japan.

Mocht Spanje als winnaar doorgaan in Groep E dan staat ‘la furia roja’ op maandag 5 december om 16 uur in de achtste finale tegenover de nummer twee uit Groep F. Mocht Spanje als tweede eindigen in Groep E dan staat de selectie op dinsdag 6 december om 16 uur tegenover de nummer een van Groep F. In beide gevallen zou dat eventueel België kunnen zijn (die zitten in Groep F).