Search
menu
Search

De strijd tegen overvolle straten door achtergelaten snoeiafval in Orihuela Costa

De strijd tegen overvolle straten door achtergelaten snoeiafval in Orihuela Costa
Beeld: avcrlorihuelacosta / facebook

De strijd tegen overvolle straten door achtergelaten snoeiafval in Orihuela Costa

Orihuela Costa, een prachtige kustplaats in het zuiden van Spanje, staat bekend om zijn idyllische stranden en charmante straatjes. Helaas wordt deze mooie kustplaats momenteel geteisterd door een groot probleem met overvolle straten door achtergelaten snoeiafval. Dit is niet alleen een onaangename aanblik voor de inwoners en toeristen, maar ook een ernstige situatie die de hygiëne en gezondheid in gevaar brengt.

De inwoners van Orihuela Costa zijn degenen die dagelijks geconfronteerd worden met de overvolle straten door achtergelaten snoeiafval (Spaans: poda). Zij zijn dan ook degenen die het meest te lijden hebben onder deze situatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Asociación de Vecinos Cabo Roig y Lomas de Orihuela Costa, een vereniging van buurtbewoners, hun stem heeft laten horen en actie eist van de gemeente.

Deze vereniging van buurtbewoners heeft de aandacht gevestigd op de enorme hoeveelheid snoeiafval die zich ophoopt in de straten van Orihuela Costa. Straten zoals Otelo, Argentinië, Ramblas de Oleza, Géminis en de Avenida de Torrevieja zijn slechts enkele voorbeelden van straten die al meer dan een week bedekt zijn met bergen snoeiafval. Dit is niet alleen een onaangename aanblik, maar ook een gevaarlijke situatie voor de gezondheid van de inwoners.

De Asociación de Vecinos Cabo Roig y Lomas de Orihuela Costa herinnert eraan dat de Partido Popular (PP), die samen met Vox de gemeente bestuurt, in hun verkiezingsprogramma beloofde om een ​​snoeiplan op te zetten met een ophaalschema en waarschuwingen via WhatsApp. Helaas is er tot op heden nog niets bekend over dit project en blijft het probleem van overvolle straten door achtergelaten snoeiafval voortduren.

Bureaucratische procedures

Een ander obstakel dat bijdraagt ​​aan dit probleem is de complexiteit van de bureaucratische procedures in Orihuela. Het is voor inwoners en bedrijven vaak een lang en ingewikkeld proces om toestemming te krijgen om snoeiafval af te voeren. Dit ontmoedigt veel mensen om de juiste stappen te nemen en resulteert in het achterlaten van snoeiafval op straat.

Het is duidelijk dat de gemeente Orihuela een belangrijke rol speelt in het oplossen van dit probleem. Zij moeten ervoor zorgen dat de bureaucratische procedures worden vereenvoudigd en dat er een efficiënter systeem wordt opgezet voor het ophalen van snoeiafval. Het is ook hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de straten schoon en veilig blijven voor de inwoners en toeristen.

Naast de rol van de gemeente, is het ook belangrijk dat de inwoners van Orihuela zich bewust worden van de gevolgen van het achterlaten van snoeiafval op straat. Het is niet alleen een onaangename aanblik, maar het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen en zelfs brandgevaar. Door meer bewustzijn te creëren, kunnen we samenwerken om dit probleem op te lossen.

Een toekomstig gemeentelijk bedrijf

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is de oprichting van een gemeentelijk bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ophalen van snoeiafval. Dit bedrijf zou de bureaucratische procedures kunnen vereenvoudigen en ervoor zorgen dat het afval op een efficiënte manier wordt opgehaald en verwerkt.

Een gemeentelijk bedrijf heeft verschillende voordelen ten opzichte van het uitbesteden van deze taak aan particuliere bedrijven. Ten eerste kan de gemeente meer controle hebben over het proces en ervoor zorgen dat het afval op tijd wordt opgehaald. Ten tweede kan het bedrijf ervoor zorgen dat het afval op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Tot slot kan een gemeentelijk bedrijf ook zorgen voor werkgelegenheid in de lokale gemeenschap.

Natuurlijk brengt het oprichten van een gemeentelijk bedrijf ook kosten met zich mee. Er moeten investeringen worden gedaan en er moeten werknemers worden aangenomen. Echter, op de lange termijn kan dit een kosteneffectieve oplossing zijn, aangezien de gemeente niet langer afhankelijk is van particuliere bedrijven en hun tarieven.

Ga naar de inhoud