Inwoners van Valencia regio leven het langste in Europa

Inwoners van Valencia regio leven het langste in Europa
Beeld: 123rf

Inwoners van Valencia regio leven het langste in Europa

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De inwoners van de autonome deelstaat Comunidad Valenciana worden gemiddeld 82 jaar oud. Dat de hoogste levensverwachting in heel Europa. Vrouwen in de Valencia regio worden gemiddeld 85,1 jaar oud en de mannen 79,5 jaar. Sinds het jaar 2000 zijn deze leeftijden bij zowel mannen alsook vrouwen met 3,2 jaar gestegen.

De afdeling Volksgezondheid van de regioregering in de Comunidad Valenciana heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de Valencia regio de hoogste levensverwachting heeft van Spanje en heel Europa.

De hoogste levensverwachtingen zijn te vinden aan de Costa Blanca ofwel de kustregio van de provincie Alicante , in de binnenlanden van de provincie Castellón en in de Baix Maestrat regio. In Elche worden de mannen het oudst met 76,98 jaar en in Alicante zijn dat de vrouwen met 83,04 jaar.

De provincie Alicante scoort goed wat betreft hoge leeftijden aangezien met name langs de kust de inwoners lang leven. Dat geldt zowel voor de mannen alsook de vrouwen in de regio´s Marina Alta, Marina Baja, Campo de Alicante en Vega Baja regio’s waar de mannen gemiddeld tussen de 79,9 en 80,9 jaar oud worden en de vrouwen 85,1 tot 85,7 jaar oud worden.

Doodsoorzaak

Longkanker is bij de mannen wat betreft een vorm van kanker de doodsoorzaak nummer één terwijl dit bij de vrouwen op de derde plaats staat. In het onderzoek wordt ook melding gedaan dat de longkanker in regio’s als de Marina Baixa en Baix Segura hoger is bij buitenlandse inwoners uit Groot Brittannië en Duitsland.

Hart- en vaatziektes zijn echter de eerste natuurlijke doodsoorzaak in de Valencia regio bij zowel mannen alsook vrouwen. Terwijl in het jaar 2012 elke 40 minuten iemand hieraan overleed is dat in 2017 gedaald tot wel 33% minder zoals in Dénia, Sant Joan, Orihuela of Torrevieja.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.