skip to Main Content
Zelfstandige ondernemers in Spanje gaan meer betalen
123rf

Zelfstandige ondernemers in Spanje gaan meer betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse regering en de vakbonden van de zelfstandige ondernemers in Spanje hebben een overeenkomst bereikt over de nieuwe maandelijkse bijdrage voor de Sociale Zekerheid. Om de nieuwe vergoedingen voor werkloosheid te bekostigen moeten de zelfstandigen gemiddeld 64 euro meer gaan betalen gedurende heel 2019.

De belangrijkste organisaties van de zelfstandige werkers in Spanje (ATA en UPTA) hebben met de Spaanse overheid een overeenstemming bereikt over de stijging van de bijdrage aan de Sociale Zekerheid. Per maand gaan de “autónomos” 5,34 euro meer betalen vanaf 2019 wat jaarlijks 64 euro meer zal zijn.

Vanaf volgend jaar hebben de zelfstandigen recht op een werkloosheidsuitkering (paro de los autónomos) van 24 maanden (in plaats van de huidige 12 maanden), recht op een vergoeding als men een training of bijscholing gaat volgen, een vergoeding bij onvoorziene omstandigheden en een betaling van 100% in het geval van tijdelijke arbeidsongeschiktheid.

Per maand

Zelfstandigen die in Spanje werken en die een theoretisch salaris hebben van 944,35 euro gaan vanaf 1 januari 2019 per maand 283,30 euro betalen, een 5,34 euro meer per maand en 64 euro meer per jaar. Het percentage dat de zelfstandigen over het theoretische salaris dienen te betalen stijgt van het huidige 29,8% naar 30% in 2019, 30,3% in 2020, 30,6% in 2021 en 31% in 2022.

Vast bedrag

De zogenaamde “tarifa plana”, wat een lagere bijdrage is gedurende 12 maanden voor beginnende zelfstandigen, zal ook hoger gaan worden en van huidige 50 euro naar 60 euro per maand stijgen. De reden daarvoor is omdat de beginnende zelfstandigen die gedurende een jaar een vast bedrag betalen ook gebruik kunnen maken van de verbeteringen in de overeenkomst.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken