Zelfstandige ondernemers in Spanje gaan meer betalen

Zelfstandige ondernemers in Spanje moeten meer gaan betalen
Beeld: 123rf

Zelfstandige ondernemers in Spanje gaan meer betalen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering en de vakbonden van de zelfstandige ondernemers in Spanje hebben een overeenkomst bereikt over de nieuwe maandelijkse bijdrage voor de Sociale Zekerheid. Om de nieuwe vergoedingen voor werkloosheid te bekostigen moeten de zelfstandigen gemiddeld 64 euro meer gaan betalen gedurende heel 2019.

De belangrijkste organisaties van de zelfstandige werkers in Spanje (ATA en UPTA) hebben met de Spaanse overheid een overeenstemming bereikt over de stijging van de bijdrage aan de Sociale Zekerheid. Per maand gaan de “autónomos” 5,34 euro meer betalen vanaf 2019 wat jaarlijks 64 euro meer zal zijn.

Vanaf volgend jaar hebben de zelfstandigen recht op een werkloosheidsuitkering (paro de los autónomos) van 24 maanden (in plaats van de huidige 12 maanden), recht op een vergoeding als men een training of bijscholing gaat volgen, een vergoeding bij onvoorziene omstandigheden en een betaling van 100% in het geval van tijdelijke arbeidsongeschiktheid.

Per maand

Zelfstandigen die in Spanje werken en die een theoretisch salaris hebben van 944,35 euro gaan vanaf 1 januari 2019 per maand 283,30 euro betalen, een 5,34 euro meer per maand en 64 euro meer per jaar. Het percentage dat de zelfstandigen over het theoretische salaris dienen te betalen stijgt van het huidige 29,8% naar 30% in 2019, 30,3% in 2020, 30,6% in 2021 en 31% in 2022.

Vast bedrag

De zogenaamde “tarifa plana”, wat een lagere bijdrage is gedurende 12 maanden voor beginnende zelfstandigen, zal ook hoger gaan worden en van huidige 50 euro naar 60 euro per maand stijgen. De reden daarvoor is omdat de beginnende zelfstandigen die gedurende een jaar een vast bedrag betalen ook gebruik kunnen maken van de verbeteringen in de overeenkomst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.