Zelfstandige ondernemers in Spanje gaan meer betalen

Zelfstandige ondernemers in Spanje moeten meer gaan betalen
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse regering en de vakbonden van de zelfstandige ondernemers in Spanje hebben een overeenkomst bereikt over de nieuwe maandelijkse bijdrage voor de Sociale Zekerheid. Om de nieuwe vergoedingen voor werkloosheid te bekostigen moeten de zelfstandigen gemiddeld 64 euro meer gaan betalen gedurende heel 2019.

De belangrijkste organisaties van de zelfstandige werkers in Spanje (ATA en UPTA) hebben met de Spaanse overheid een overeenstemming bereikt over de stijging van de bijdrage aan de Sociale Zekerheid. Per maand gaan de “autónomos” 5,34 euro meer betalen vanaf 2019 wat jaarlijks 64 euro meer zal zijn.

Vanaf volgend jaar hebben de zelfstandigen recht op een werkloosheidsuitkering (paro de los autónomos) van 24 maanden (in plaats van de huidige 12 maanden), recht op een vergoeding als men een training of bijscholing gaat volgen, een vergoeding bij onvoorziene omstandigheden en een betaling van 100% in het geval van tijdelijke arbeidsongeschiktheid.

Per maand

Zelfstandigen die in Spanje werken en die een theoretisch salaris hebben van 944,35 euro gaan vanaf 1 januari 2019 per maand 283,30 euro betalen, een 5,34 euro meer per maand en 64 euro meer per jaar. Het percentage dat de zelfstandigen over het theoretische salaris dienen te betalen stijgt van het huidige 29,8% naar 30% in 2019, 30,3% in 2020, 30,6% in 2021 en 31% in 2022.

Vast bedrag

De zogenaamde “tarifa plana”, wat een lagere bijdrage is gedurende 12 maanden voor beginnende zelfstandigen, zal ook hoger gaan worden en van huidige 50 euro naar 60 euro per maand stijgen. De reden daarvoor is omdat de beginnende zelfstandigen die gedurende een jaar een vast bedrag betalen ook gebruik kunnen maken van de verbeteringen in de overeenkomst.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Inderdaad Leo in belgie is het andersom véél voor niets.

Kortom meer voor weinig, prima toch!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.