43% van de Spanjaarden heeft een sociaal isolement of voelt zich alleen

43% van de Spanjaarden heeft een sociaal isolement of voelt zich alleen
Beeld: Adobe Stock

43% van de Spanjaarden heeft een sociaal isolement of voelt zich alleen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 43,6% van de Spanjaarden voelt zich alleen of lijdt aan een objectieve situatie van gebrek aan sociale contacten, wat sociaal isolement wordt genoemd, aldus een studie dat wordt gepromoot door de Observatorio Social van La Caixa dat waarschuwt voor het ernstige probleem dat eenzaamheid is voor de gezondheid.

Voor dit onderzoek werden er 1.688 personen in de leeftijdscategorieen 20-39 jaar, 40-64, 65-79 en 80-en meer jaar in acht gemeenten geïnterviewd. Daaruit blijkt dat de eenzaamheid en het sociale isolement een groot gezondheidsprobleem is in Spanje.

Terwijl er in Spanje 25,4% zogenaamde ‘hogares unipersonales’ zijn ofwel eenpersoonshuishoudens blijkt uit dit onderzoek dat 11,8% een sociaal isolement heeft terwijl 44,6% aangeeft geen enkele risico van sociaal isolement of eenzaamheid voelt.

Hoewel eenzaamheid alle soorten mensen treft, neemt hun sociale dimensie toe met de leeftijd. Over het algemeen lijden mannen en mensen zonder opleiding volgens dit onderzoek meer. 

Gedurende hun leven voelt 27 tot 36% van de mannen en 26 tot 34% van de vrouwen zich in de steek gelaten of eenzaam en mist men het gezelschap van anderen. Als men het gevoel van eenzaamheid en de kans op sociaal isolement bijeen voegt blijkt uit het onderzoek dat 43,6% van de Spanjaarden daar last van heeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.