Valencia regio heeft warmste decembermaand sinds 1950

Valencia regio heeft warmste decembermaand sinds 1950
Beeld: 123rf

VALENCIA – De gehele autonome regio Comunidad Valenciana heeft een zeer warme decembermaand afgesloten. Volgens de statistieken was december 2019 zelfs de warmste twaalfde en laatste maand van het jaar sinds 1950. In totaal waren er maar liefst 26 dagen warmer dan in 1950, het jaar waarin men met de registratie van de temperaturen begon.

2019 is volgens de Spaanse weerdienst Aemet in de Valencia regio (bestaande uit de provincies Castellón, Valencia en Alicante) afgesloten als de warmste sinds 1950. Daarnaast blijkt dat de warmste drie periodes gedurende een decembermaand de afgelopen vijf jaar werden geregistreerd, te weten in 2015, 2018 en 2019.

Op 21 december werd dit jaar ook de hoogste gemiddelde temperatuur in de Valencia regio gemeten sinds 1950 met 16,6 graden terwijl het oude record werd geregistreerd op 25 december 1965 met 16,2 graden.

Gedurende de afgelopen zeven dagen was de gemiddelde temperatuur in de Valencia regio 6 graden hoger dan wat normaal is voor de tijd van het jaar waarbij dit normaler is voor de laatste week van april, lenteweer dus.

Warme Kerstdagen

Terwijl het op 25 december (eerste Kerstdag) al warm was in de Valencia regio met de hoogste gemeten temperaturen in Chelva (Valencia) met 23,9 graden, Turis (Valencia) met 22,6 graden, Xátiva (Valencia) met 22,6 graden, Novelda (Alicante) met 22,4 graden en Atzeneta de Maestrat (Castellón) met 22,1 graden, was dat op 26 december (tweede Kerstdag) zelfs nog hoger.

Op 26 december steeg het kwik namelijk naar 25,9 graden in Elche (Alicante) en naar 25,9 graden in Lliria (valencia). het werd 25,5 graden in Xátiva (Valencia), 25 graden in Rojales (Alicante) en 24,6 graden in Carcaixent (Valencia).

Maar hierboven schrijven we alleen over de Kerstdagen maar eigenlijk zijn de temperaturen al veel langer hoger en werden de dagen voor de Kerst al hoge temperaturen gemeten van maxima tot 27 graden in de Valencia regio.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Amandelbomem geven om het jaar amandelen. Als er dit jaar geoogst is dan kan de vorst, op de bloesem geen kwaad.

Amandelbomem geven om het jaar amandelen. Als er dit jaar geoogst is dan kan de vorst, op de bloesem na, geen kwaad.

Ideaal die opwarming van de aarde. Kan niet hard genoeg gaan. Weinig stookkosten ook.

Ik zag de eerste amandelbloesem al in Ondara , dat is toch wel een maand vroeger dan normaal , als we nog nachtvorst krijgen gaat de oogst erg tegenvallen dit jaar .

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.