Valencia regio heeft warmste decembermaand sinds 1950

Valencia regio heeft warmste decembermaand sinds 1950
Beeld: 123rf

Valencia regio heeft warmste decembermaand sinds 1950

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De gehele autonome regio Comunidad Valenciana heeft een zeer warme decembermaand afgesloten. Volgens de statistieken was december 2019 zelfs de warmste twaalfde en laatste maand van het jaar sinds 1950. In totaal waren er maar liefst 26 dagen warmer dan in 1950, het jaar waarin men met de registratie van de temperaturen begon.

2019 is volgens de Spaanse weerdienst Aemet in de Valencia regio (bestaande uit de provincies Castellón, Valencia en Alicante) afgesloten als de warmste sinds 1950. Daarnaast blijkt dat de warmste drie periodes gedurende een decembermaand de afgelopen vijf jaar werden geregistreerd, te weten in 2015, 2018 en 2019.

Op 21 december werd dit jaar ook de hoogste gemiddelde temperatuur in de Valencia regio gemeten sinds 1950 met 16,6 graden terwijl het oude record werd geregistreerd op 25 december 1965 met 16,2 graden.

Gedurende de afgelopen zeven dagen was de gemiddelde temperatuur in de Valencia regio 6 graden hoger dan wat normaal is voor de tijd van het jaar waarbij dit normaler is voor de laatste week van april, lenteweer dus.

Warme Kerstdagen

Terwijl het op 25 december (eerste Kerstdag) al warm was in de Valencia regio met de hoogste gemeten temperaturen in Chelva (Valencia) met 23,9 graden, Turis (Valencia) met 22,6 graden, Xátiva (Valencia) met 22,6 graden, Novelda (Alicante) met 22,4 graden en Atzeneta de Maestrat (Castellón) met 22,1 graden, was dat op 26 december (tweede Kerstdag) zelfs nog hoger.

Op 26 december steeg het kwik namelijk naar 25,9 graden in Elche (Alicante) en naar 25,9 graden in Lliria (valencia). het werd 25,5 graden in Xátiva (Valencia), 25 graden in Rojales (Alicante) en 24,6 graden in Carcaixent (Valencia).

Maar hierboven schrijven we alleen over de Kerstdagen maar eigenlijk zijn de temperaturen al veel langer hoger en werden de dagen voor de Kerst al hoge temperaturen gemeten van maxima tot 27 graden in de Valencia regio.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.