Cubaan wordt met zijn hele huisraad op straat gezet in Zaragoza

Cubaan wordt met zijn hele huisraad op straat gezet in Zaragoza
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Cubaan wordt met zijn hele huisraad op straat gezet in Zaragoza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – Lázaro Llorente, een Cubaan van vijftig jaar, brengt kerstmis op straat door nadat hij uit zijn sociale woning werd gezet. De buurtbewoners tonen zich solidair tot er een oplossing gevonden is.

Temperaturen onder 10 graden bij een vochtigheidsgraad van 90%. Dat zijn de harde omstandigheden waarin Lazaro Llorente de laatste nachten buiten slaapt, sinds hij afgelopen donderdag uit zijn appartement werd gezet. De sociale diensten zorgden voor een kamer in een pension, maar de Cubaanse man, inwoner van Zaragoza sinds zijn 22e, weigerde het aanbod. 

“Ze gooiden al mijn spullen het huis uit en vertelden me er van af te raken, maar ik weiger ze achter te laten, het is alles wat me nog rest.”, vertelt Lazaro aan de krant El Heraldo, terwijl hij op zijn wandelstok leunt. Lazaro is 50 jaar en heeft allerlei beroepen uitgevoerd. In een metaalfabriek, een restaurant of zelfs in een heladería (ijssalon). Op dit moment is hij werkloos en moet hij zien rond te komen met een uitkering van slechts 400 euro.

De laatste tijd verbleef Lazaro in een sociale woning. Maar na drie jaar heeft hij er de maximum termijn bereikt, waardoor de gemeente hem probeerde over te plaatsen naar een pension. De vraag is alleen wat met zijn spullen te doen. Het gaat om kledij, een paar tafels, een zetel, wat keramiekstukken en kleine huisraad.

Lazaro vroeg om hulp om alles tijdelijk ergens onder te brengen tot hij een plek heeft gevonden om te wonen en opnieuw te beginnen. In tussentijd geven de buurtbewoners hem eten en andere hulp. In de enige bar van de straat, Casa Yago, is Lazaro ook een welkome gast. “We kennen hem sinds jaren, hij is een erg aangename persoon, die nooit voor problemen heeft gezorgd”, verklaart de uitbater. “We geven hem dan ook ontbijt, lunch en avondeten tot dit probleem is opgelost.”

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.