Search
menu
Search

Jaarwisseling wordt extra leuk in Spanje met hogere temperaturen dan normaal

Jaarwisseling wordt extra leuk in Spanje met hogere temperaturen dan normaal
Beeld: Canva

Jaarwisseling wordt extra leuk in Spanje met hogere temperaturen dan normaal

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Met de corona-crisis en alle maatregelen wordt iedereen aangeraden om gesloten ruimtes te ventileren wat dus inhoudt binnen zitten met ramen en deuren open. Gelukkig kan dat ook met de jaarwisseling zonder problemen in het overgrote deel van Spanje waar de temperaturen het zelfs mogelijk maken om in de tuin oud op nieuw te vieren.

Volgens de Spaanse weerwebsite Meteored zal de temperatuur gemiddeld in Spanje (met zoals altijd grote verschillen per regio) 10 tot 15 graden hoger zijn dan normaal tijdens een ‘nochevieja’ en ‘año nuevo’. Dat betekent dus dat 2021 afgesloten wordt met veel hogere temperaturen dan wat normaal is voor de tijd van het jaar. 

Voordat het zo ver is, wordt ook gemeld dat er eerst nog 48 uur storm en regen aankomt die hoofdzakelijk het noorden van het land zullen treffen, in Galicië en de Pyreneeën, op maandag en dinsdag. Daarbij wordt ook gesproken over harde windvlagen van wel 100 km/uur, deze kunnen ook op andere plaatsen in Spanje plaatsvinden. Vanaf woensdag 29 december en de rest van de week wordt het echter fantastisch mooi lenteweer met temperaturen tussen de 20 en 25 graden, een onbewolkte lucht en een heerlijke winterzon.

Er wordt zelfs gesproken over de hoogste temperaturen van de afgelopen 20 jaar tijdens de jaarwisseling op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden. Sterker nog, in Soria (Castilië en León) werd een weerrecord verbroken met 20,5 graden in een decembermaand, nooit eerder werd dat gemeten in Soria. Men denkt dat er de komende dagen meer weerrecords verbroken zullen worden op andere plaatsen in Spanje. ¡Feliz Año Nuevo!

Ga naar de inhoud