Jaarwisseling wordt extra leuk in Spanje met hogere temperaturen dan normaal

Jaarwisseling wordt extra leuk in Spanje met hogere temperaturen dan normaal
Beeld: Canva

Jaarwisseling wordt extra leuk in Spanje met hogere temperaturen dan normaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Met de corona-crisis en alle maatregelen wordt iedereen aangeraden om gesloten ruimtes te ventileren wat dus inhoudt binnen zitten met ramen en deuren open. Gelukkig kan dat ook met de jaarwisseling zonder problemen in het overgrote deel van Spanje waar de temperaturen het zelfs mogelijk maken om in de tuin oud op nieuw te vieren.

Volgens de Spaanse weerwebsite Meteored zal de temperatuur gemiddeld in Spanje (met zoals altijd grote verschillen per regio) 10 tot 15 graden hoger zijn dan normaal tijdens een ‘nochevieja’ en ‘año nuevo’. Dat betekent dus dat 2021 afgesloten wordt met veel hogere temperaturen dan wat normaal is voor de tijd van het jaar. 

Voordat het zo ver is, wordt ook gemeld dat er eerst nog 48 uur storm en regen aankomt die hoofdzakelijk het noorden van het land zullen treffen, in Galicië en de Pyreneeën, op maandag en dinsdag. Daarbij wordt ook gesproken over harde windvlagen van wel 100 km/uur, deze kunnen ook op andere plaatsen in Spanje plaatsvinden. Vanaf woensdag 29 december en de rest van de week wordt het echter fantastisch mooi lenteweer met temperaturen tussen de 20 en 25 graden, een onbewolkte lucht en een heerlijke winterzon.

Er wordt zelfs gesproken over de hoogste temperaturen van de afgelopen 20 jaar tijdens de jaarwisseling op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden. Sterker nog, in Soria (Castilië en León) werd een weerrecord verbroken met 20,5 graden in een decembermaand, nooit eerder werd dat gemeten in Soria. Men denkt dat er de komende dagen meer weerrecords verbroken zullen worden op andere plaatsen in Spanje. ¡Feliz Año Nuevo!

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.