Search
menu
Search

Dit zijn de mooiste straten van elke provincie in Andalusië

Dit zijn de mooiste straten van elke provincie in Andalusië
Beeld: Calle Vida, Sevilla / Canva

Dit zijn de mooiste straten van elke provincie in Andalusië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Andalusië is het deel van Spanje dat het dichtste ligt bij ons misschien wel clichématig beeld van Spanje. Je vindt er zowel natuurpracht als culturele hoogvliegers, en keuzes maken is er niet eenvoudig. En toch waagde de redactie van El Diario de Sevilla zich aan een moeilijk vraagstuk. Ze stelde een lijst op van wat volgens hen de mooiste straten van elke Andalusische provincie zijn.

La Calle Vida (Sevilla)

Temidden de wijk Santa Cruz vind je kleine steegjes waar het heerlijk verdwalen is. Een van die straatjes is de Calle Vida, een straatje dat je bereikt via een klein steegje bij het vlaggenplein van het Real Alcázar. In de Calle Vida vertelt men de legende dat via het stuk dat de Calle Judería met de wijk van Santa Cruz verbindt in de 14e eeuw een paar Joodse families aan een tragisch lot wisten te ontsnappen.

Jewish Quarter in Seville (Calle Vida)

Campo del Sur (Cádiz)

Deze straat loopt van de Puerta de Tierras tot bij het Baluarte de los Mártires. Je geniet er van prachtige vergezichten van de stad en van het strand van Santa María. Het ideale punt om weg te dromen bij zowel de uitgestrekte zee als de stad. Als er geen mist is, kan je er bovendien erg ver over het water kijken.

Cádiz

Calleja de las flores (Córdoba)

Dit straatje ligt in de Judería wijk dicht bij de Mezquita van Córdoba. Het straatje loopt uit op een klein plein met een fontein in het midden, die voor verkoeling zorgt tijdens warme dagen. Een van de meest gefotografeerde hoeken van de stad dankzij de balkonnetjes vol kleurrijke bloemen.

🇪🇸 Calleja de las Flores / Улицата на цветята

Calle Elvira (Granada)

De Calle Elvira ligt parallel met de Gran Vía van Granada. Het is een straat van Arabische oorsprong, die sporen van vele eeuwen omsluit, omdat het altijd een van de drukste straten van de wijk Albaicín is geweest. Aan het begin van de straat kan je de Puerta de Elvira bewonderen, een bouwwerk uit de 11e eeuw. 

Puerta Elvira, Granada

Muelle del Tinto (Huelva)

In 2007 werd de Muelle del Tinto gerestaureerd en tot cultureel erfgoed verklaard. De kade vormt een technisch kunstwerkje uit de 19e eeuw. Via de Muelle del Tinto kan je naar het natuurpark van  Doñana wandelen en de monding van Odiel rivier bewonderen. Ideaal voor een spectaculaire zonsondergang.

_DSC7324

Calle Larios (Málaga)

Een van de bekendste en meest bezochte straten van Málaga. Het hele jaar door vind je er veel mensen, vooral dankzij de vele winkels. In de Calle Larios zijn veel oude, nobele huizen met prachtige, symmetrische gevels. De straat begint bij de plaza de la Constitución en eindigt bij het park Alamadea Principal.

Calle Larios, Málaga

Plaza de la Constitución (Almería)

Deze plek staat bekend als de Plaza Vieja in het oude centrum, aan de voet van de San Cristóbal heuvel. Je vindt er onder meer het gemeentehuis van de stad en verschillende officiële instanties. Het grootste teken van het plein is echter het monument aan de martelaren van de vrijheid.

Sous les arbres

Calle Duque (Jaén) 

Na een paar trappen kom je aan bij het uitzichtpunt van de calle Duque, vlakbij de boog van San Lorenzo en de kerk van La Merced. Van hier zie je de Kathedraal van La Asunción, een deel van de stad en de bergen in de verte. Onderweg naar boven zie je prachtige, gekleurde huisjes.

Assumption of the Virgin
Ga naar de inhoud