Grootste taart ter wereld in Granada voor niet gevierde verjaardagen tijdens pandemie

Grootste taart ter wereld in Granada voor niet gevierde verjaardagen tijdens pandemie
Beeld: Ayuntamiento Huétor Tájar / web

Grootste taart ter wereld in Granada voor niet gevierde verjaardagen tijdens pandemie

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Op dinsdag 27 december worden in Huétor Tájar in Granada alle verjaardagen gevierd worden die niet gevierd konden worden in de pandemie. De gemeente had een voorstel gedaan om het grootste verjaardagsfeest ter wereld te organiseren en daarbij verschillende wereldrecords te verbreken. Het feest zal beginnen om vijf uur in de middag in het multifunctionele paviljoen van het dorp. Er zal een gigantische taart geserveerd worden met meer dan tweeduizend porties. 

‘Het gaat om een compromis dat de gemeente gemaakt had met de bewoners tijdens de moeilijkste dagen van de pandemie in de lente van 2020.’ In Spanje mochten de mensen toen hun huizen niet uit. De politie ging wel langs met de politiewagen om de kinderen van het dorp te komen feliciteren. ‘We hebben toen beloofd aan al die kinderen en hun families dat we hun verjaardagen groots zouden vieren als de pandemie afgelopen was’. Dat moment is nu dus aangebroken. 

Er zal niets ontbreken op het grootste verjaardagsfeest ter wereld: er zullen springkussens, workshops, handpop voorstellingen en een grote fotomuur zijn waar foto’s gemaakt kunnen worden van de bezoekers en de jarigen. 

‘We zullen ook met iedereen tegelijk het verjaardagslied zingen en er zullen meer dan tweeduizend koppen warme chocolademelk worden uitgedeeld. Ook zal er een herdenkingsmoment zijn voor al die mensen die niet meer bij ons zijn door de pandemie.’ Dit alles vertelt burgemeester Fernando Delgado. 

Er zal ook een live show zijn en verschillende Dj’s zullen hun muziek laten horen. En natuurlijk zijn er ook verjaardagskaarsjes zodat iedereen de kaarsjes tegelijk kan uitblazen en een wens kan maken. 

De enorme taart zal meer dan tweehonderd kilo wegen en hij wordt gemaakt door banketbakker La Joya in Huétor Tájar. Er zijn meer dan driehonderd eieren, 35 kilo bloem en 25 liter room gebruikt voor het bakken van de taart die meer dan zeven meter lang zal zijn. 

‘We beuren de inwoners van Huétor Tájar op deze manier enorm op met dit bijzondere verjaardagsfeest en we hebben het ook voorbereid met alle liefde van de wereld. We zullen dansen en zingen om al deze verjaardagen op een goede manier te vieren’ volgens de wethouder.

Ga naar de inhoud