Ibiza in de top tien van meest geliefde bestemming om met een drone naar toe te reizen

Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Ibiza staat alom bekend voor de op sommige plaatsen relaxte stranden, het feesten, de natuur en de prachtige zee met geweldige stranden maar daar komt nu een nieuw soort toerist bij: de drone toerist. De Britse drone fabrikant The Case Frame heeft een Europese Tour georganiseerd waarbij gezocht werd naar de beste bestemmingen om met een drone naar toe te reizen. Er staan slechts twee Spaanse bestemmingen in de top tien.

Blijkbaar zijn er elke keer meer personen die op vakantie gaan met hun eigen drone om door middel van hun “vehículo aéreo no tripulado” (VANT) ofwel “onbemand luchtvaartuig” (UAV) de mooiste videobeelden te maken van hun vakantiebestemming. Nu zullen er in Spanje meer dan genoeg prachtige gebieden, steden en dorpen te vinden zijn om met een drone te vliegen maar op de lijst van de Britse fabrikant staan maar twee Spaanse bestemmingen.

Ibiza hoort daar ook bij waarbij dit Balearen eiland op de zesde plaats is geëindigd, net achter Barcelona. Op Ibiza zijn de meest gefilmde lokaties es Portixol en de haven van de Vila, Ibiza stad. Er wordt op website wel gewaarschuwd dat het vliegen met een drone in Spanje alleen is toegestaan als je 18 jaar of ouder bent en men een licentie heeft om met een drone te vliegen. Wat er op de website van The Case Frame niet bij staat is dat er veel delen zijn van Ibiza waar het verboden is om met een drone te vliegen en opnames te maken, iets wat bij andere bestemmingen wel vermeld wordt, aldus de krant Diario de Ibiza.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.