Ibiza in de top tien van meest geliefde bestemming om met een drone naar toe te reizen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

Laatste update: 11 maanden geleden.

IBIZA – Ibiza staat alom bekend voor de op sommige plaatsen relaxte stranden, het feesten, de natuur en de prachtige zee met geweldige stranden maar daar komt nu een nieuw soort toerist bij: de drone toerist. De Britse drone fabrikant The Case Frame heeft een Europese Tour georganiseerd waarbij gezocht werd naar de beste bestemmingen om met een drone naar toe te reizen. Er staan slechts twee Spaanse bestemmingen in de top tien.

Blijkbaar zijn er elke keer meer personen die op vakantie gaan met hun eigen drone om door middel van hun “vehículo aéreo no tripulado” (VANT) ofwel “onbemand luchtvaartuig” (UAV) de mooiste videobeelden te maken van hun vakantiebestemming. Nu zullen er in Spanje meer dan genoeg prachtige gebieden, steden en dorpen te vinden zijn om met een drone te vliegen maar op de lijst van de Britse fabrikant staan maar twee Spaanse bestemmingen.

Ibiza hoort daar ook bij waarbij dit Balearen eiland op de zesde plaats is geëindigd, net achter Barcelona. Op Ibiza zijn de meest gefilmde lokaties es Portixol en de haven van de Vila, Ibiza stad. Er wordt op website wel gewaarschuwd dat het vliegen met een drone in Spanje alleen is toegestaan als je 18 jaar of ouder bent en men een licentie heeft om met een drone te vliegen. Wat er op de website van The Case Frame niet bij staat is dat er veel delen zijn van Ibiza waar het verboden is om met een drone te vliegen en opnames te maken, iets wat bij andere bestemmingen wel vermeld wordt, aldus de krant Diario de Ibiza.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.