Gratis dagopvang voor kinderen in Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Gratis dagopvang voor kinderen in Madrid

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bijna 9.000 kinderen tussen de nul en drie jaar jong en hun ouders kunnen binnenkort in Madrid genieten van gratis dagopvang in 69 verschillende dagopvangcentra. De gemeente Madrid, onder leiding van burgemeester Manuela Carmena, heeft dit plan goedgekeurd.

Het gaat om 8.768 kinderen tussen 0 en 3 jaar jong die nog dit jaar of volgend jaar gratis opgevangen zullen worden in 69 dagopvangcentra. Volgens de gemeente gaat dit opvangplan zo’n 1 miljoen euro per jaar kosten. De gemeente hoopt dat er met gratis dagopvang voor de ouders een betere leef-werk situatie zal ontstaan bij de ouders.

Op dit moment is het zo dat ouders die 5.644 euro of minder per jaar verdienen per maand het laagste tarief van 14 euro moeten betalen voor de dagopvang. In 2016-2017 werden deze tarieven reeds verlaagd maar vanaf dit jaar en 2020 zullen deze helemaal verdwijnen en zal de dagopvang in publieke opvangcentra gratis zijn.

Sinds Carmena van de Podemos partij de burgemeester is van Madrid, heeft de gemeente meer dan 27 miljoen euro geïnvesteerd in het bouwen van 13 nieuwe dagopvangcentra die bij de 56 reeds bestaande centra kwamen. We hebben het dan over de publieke dagopvangcentra en niet de particuliere opvangcentra.

Een ander doel van de gemeente Madrid is om de arbeidsomstandigheden in de publieke dagopvangcentra te verbeteren. In tegenstelling tot particuliere dagopvangcentra moeten er bij de publieke centra altijd twee volwassenen met de vereiste vooropleiding per ruimte aanwezig zijn.

Ga naar de inhoud