Gratis dagopvang voor kinderen in Madrid

Gratis dagopvang voor kinderen in Madrid
Beeld: 123rf

Gratis dagopvang voor kinderen in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bijna 9.000 kinderen tussen de nul en drie jaar jong en hun ouders kunnen binnenkort in Madrid genieten van gratis dagopvang in 69 verschillende dagopvangcentra. De gemeente Madrid, onder leiding van burgemeester Manuela Carmena, heeft dit plan goedgekeurd.

Het gaat om 8.768 kinderen tussen 0 en 3 jaar jong die nog dit jaar of volgend jaar gratis opgevangen zullen worden in 69 dagopvangcentra . Volgens de gemeente gaat dit opvangplan zo’n 1 miljoen euro per jaar kosten. De gemeente hoopt dat er met gratis dagopvang voor de ouders een betere leef-werk situatie zal ontstaan bij de ouders.

Op dit moment is het zo dat ouders die 5.644 euro of minder per jaar verdienen per maand het laagste tarief van 14 euro moeten betalen voor de dagopvang. In 2016-2017 werden deze tarieven reeds verlaagd maar vanaf dit jaar en 2020 zullen deze helemaal verdwijnen en zal de dagopvang in publieke opvangcentra gratis zijn.

Sinds Carmena van de Podemos partij de burgemeester is van Madrid, heeft de gemeente meer dan 27 miljoen euro geïnvesteerd in het bouwen van 13 nieuwe dagopvangcentra die bij de 56 reeds bestaande centra kwamen. We hebben het dan over de publieke dagopvangcentra en niet de particuliere opvangcentra.

Een ander doel van de gemeente Madrid is om de arbeidsomstandigheden in de publieke dagopvangcentra te verbeteren. In tegenstelling tot particuliere dagopvangcentra moeten er bij de publieke centra altijd twee volwassenen met de vereiste vooropleiding per ruimte aanwezig zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.