skip to Main Content
Gratis dagopvang voor kinderen in Madrid
123rf

Gratis dagopvang voor kinderen in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bijna 9.000 kinderen tussen de nul en drie jaar jong en hun ouders kunnen binnenkort in Madrid genieten van gratis dagopvang in 69 verschillende dagopvangcentra. De gemeente Madrid, onder leiding van burgemeester Manuela Carmena, heeft dit plan goedgekeurd.

Het gaat om 8.768 kinderen tussen 0 en 3 jaar jong die nog dit jaar of volgend jaar gratis opgevangen zullen worden in 69 dagopvangcentra. Volgens de gemeente gaat dit opvangplan zo’n 1 miljoen euro per jaar kosten. De gemeente hoopt dat er met gratis dagopvang voor de ouders een betere leef-werk situatie zal ontstaan bij de ouders.

Op dit moment is het zo dat ouders die 5.644 euro of minder per jaar verdienen per maand het laagste tarief van 14 euro moeten betalen voor de dagopvang. In 2016-2017 werden deze tarieven reeds verlaagd maar vanaf dit jaar en 2020 zullen deze helemaal verdwijnen en zal de dagopvang in publieke opvangcentra gratis zijn.

Sinds Carmena van de Podemos partij de burgemeester is van Madrid, heeft de gemeente meer dan 27 miljoen euro geïnvesteerd in het bouwen van 13 nieuwe dagopvangcentra die bij de 56 reeds bestaande centra kwamen. We hebben het dan over de publieke dagopvangcentra en niet de particuliere opvangcentra.

Een ander doel van de gemeente Madrid is om de arbeidsomstandigheden in de publieke dagopvangcentra te verbeteren. In tegenstelling tot particuliere dagopvangcentra moeten er bij de publieke centra altijd twee volwassenen met de vereiste vooropleiding per ruimte aanwezig zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. ja en nee want dit was al een oude belofte die nu uiteindelijk ingevoerd is maar het klopt dat als er verkiezingen zijn het regent aan geweldige acties van gemeenten en regio’s in Spanje haha geweldig zoiets. Bij ons in het dorp zijn ze me toch een partij actief met reparaties aan straten, verven etc. geweldig haha

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken